Tις παραδόσεις τηρούν οι Καρδιτσιώτες. Το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης τιμούν και φέτος οι Καρδιτσιώτες και έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς.
Όπως κατέγραψε ο φακός του Νέου Αγώνα, οι πρώτες ψησταριές άρχισαν να στήνονται από νωρίς το μεσημέρι σε γειτονιές, δρόμους και πεζοδρόμους.
Καφετέριες, ταβέρνες, τσιπουράδικα και διαφόρων ειδών επαγγελματίες άναψαν τα κάρβουνα και τα κρέατα μπήκαν στη σχάρα. Με καλό κρασί, τσίπουρο και ποτά για συνοδεία, θαμώνες και περαστικοί απολαμβάνουν την ημέρα, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.
Μπορεί και η φετινή Τσικνοπέμπτη να έγινε χωρίς το φόβο του κορωνοϊού, ωστόσο η ακρίβεια και ο πληθωρισμός σε βασικά είδη περιόρισαν τον προϋπολογισμό θαμώνων και επαγγελματιών. Παρέες συγκεντρώθηκαν σε σπίτια, σε καταστήματα και στα πεζοδρόμια για να «τσικνίσουν», γλεντώντας τη μέρα που… επιβάλλει κρεατοφαγία. Και του χρόνου…