Τον Απρίλιο αναμένεται η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου σχετικά με την ανέγερση νέου κτιρίου για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας μέσω ΣΔΙΤ, όπως δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τη Λάρισα στο πλαίσιο της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Το έργο θα είναι ύψους 7,5 εκ. ευρώ και αναμένεται να υλοποιηθεί σε τρία χρόνια.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην πληρότητα της οργανικής δύναμης της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, σε 2.199 θέσεις αντιστοιχεί η οργανική δύναμη του Σώματος το 2023, και έχει επιτευχθεί η πληρότητά τους. Από το 2019 έως και τον πρώτο μήνα του 2023 οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλία έχουν ενισχυθεί με 136 μεταθέσεις.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε αναφορά για το πώς έχει ενισχυθεί κάθε υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, σημειώνοντας ότι η αυξημένη παρουσία των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποτέλεσμα.

Τα ποσοστά εξιχνιάσεων το 2022, από το 65% σε κλοπές και διαρρήξεις και 80% σε ληστείες, έως 90% σε υποθέσεις εκβιασμών και 100% σε βιασμούς και ανθρωποκτονίες.

Επίσης, έχουν ιδρυθεί δύο Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε Λάρισα και Βόλο, ενώ από τον Ιούλιο του 2021 λειτουργεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας Γραφείο Προστασίας Ανηλίκων.