«Να ζήσεις ενδιαφέροντες καιρούς» λέει μια κινέζικη παροιμία.

Αν μη τι άλλο αυτή η γενιά ζει τους πιο ενδιαφέροντες και κρίσιμους για το μέλλον του τόπου, της χώρας και της ανθρωπότητας. Με πόλεμο στην Ευρώπη, πανδημική κρίση, κλιματική κρίση, «μέγα-πυρκαγιές» που καίνε τα δάση μας και περιουσίες, ενεργειακή κρίση και πάει λέγοντας.

Αφορμή για την επισήμανσή μας η προειδοποίηση του Καρδιτσιώτη στην καταγωγή μετεωρολόγου και πρώην διευθυντή της ΕΜΥ Νίκου Καντερέ, ο οποίος κάνει λόγογια ισχυρές καταιγίδες από Δευτέρα, μέχρι και Πέμπτη στη Θεσσαλία, γεγονός που ξυπνά μνήμες από τον εφιάλτη του «Ιανού» στον τόπο μας.

Το ερώτημα είναι αν οι τοπικές κοινωνίες στον κάμπο είναι έτοιμες για αυτά τα ισχυρά όπως δείχνουν φαινόμενα, καθώς δεν έχει λήξει η αρδευτική περίοδος και τα πρόχειρα αναχώματα παραμένουν στα ποτάμια και τα κανάλια, καθώς η καλλιέργεια βαμβακιού φέτος έχει οψιμήσει, αφού οι βροχές Μαΐου, Ιουνίου οδήγησαν σε επανασπορές…

Και βέβαια όλα αυτά ενώ περιοχές ιδιαίτερα στον Παλαμά, έμειναν απότιστες, λόγω αδυναμίας της δημοτικής αρχής να κάνει σωστή κατανομή των διαθέσιμων ποσοτήτων άρδευσης, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο υποψήφιος δήμαρχος Παλαμά Σωκράτης Δασκαλόπουλος.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών