«Τώρα ισχυρό ΚΚΕ για να είναι το νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τους διαχρονικούς αγώνες του ΚΚΕ για το νερό και τα υδατικά ζητήματα και παράλληλα την υπεροχή του σοσιαλισμού που αντιμετωπίζει το νερό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα όπως συμβαίνει σήμερα, ανέδειξε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της ΤΕΔΚ, παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για το νερό αλλά και διαχρονικά ζητήματα – προβλήματα που αφορούν την ύδρευση, την άρδευση και την αντιπλημμυρική προστασία στο Ν. Καρδίτσας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος του Π.Γ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το νερό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποκαλύπτει την υποκρισία των κομμάτων του συστήματος, που παριστάνουν τώρα προεκλογικά ξανά τους σωτήρες. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, στην Καρδίτσα, σημείωσε, το πρόβλημα του νερού δεν είναι καινούργιο, είναι γνωστό και το συζητάμε πάνω από 30 χρόνια. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η εκτροπή του Αχελώου κατάντησε το «γεφύρι της Άρτας» της σύγχρονης ιστορίας μας.

Αναφερόμενος στις θέσεις του ΚΚΕ μίλησε για την υπεροχή του σοσιαλισμού, λέγοντας ότι στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού τα εργοστάσια επεξεργασίας νερού, τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα ανήκουν στον Ενιαίο Κρατικό Φορέα Νερού της εργατικής εξουσίας.

Για παράδειγμα, παρουσίασε ότι ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός θα μπορεί να εξαλείψει το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας γιατί αφενός θα διασφαλίζει πανελλαδικά τον εμπλουτισμό και την κατανομή των υδατικών πόρων με γνώμονα τη συνδυασμένη ικανοποίηση των αναγκών άρδευσης, ύδρευσης και παραγωγής ενέργειας. Αφετέρου θα οριοθετεί επιστημονικά τα υδατικά διαμερίσματα με βάση τις λεκάνες απορροής των υδάτων. Επίσης θα ενσωματώνει γρήγορα τις νέες τεχνολογικές και οργανωτικές λύσεις αφού θα διασφαλίζει την έγκαιρη πρόβλεψη όλων των μελλοντικών αναγκών.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών