Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από την κατάθεση του Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του για βιασμό. Η αμήχανη στιγμή, η γκάφα και τα σεξιστικά σχόλια.

Πλάνα από την κατάθεση του Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του για τον βιασμό της πρώην δημοσιογράφου, Ε. Τζιν Κάρολ, έδωσε στο “φως” το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, με το BBC να δημοσιεύει ορισμένα από αυτά.

Το βίντεο διάρκειας περίπου 48 λεπτών δείχνει τον 76χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να μπερδεύει την Τζιν Κάρολ με την πρώην σύζυγό του Μάρλα Μέιπλς, μόλις ο δικηγόρος του έδειξε μια φωτογραφία στην οποία βρίσκεται μπροστά της σε ένα πάρτι πριν από την υποτιθέμενη συνάντησή τους το 1996.

Παράλληλα, τον δείχνει να επαναλαμβάνει την άρνησή του για τους ισχυρισμούς της Τζιν Κάρολ υποστηρίζοντας ότι “δεν είναι ο τύπος μου“.

Το βίντεο της κατάθεσής του, που καταγράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσιάστηκε στους ενόρκους την περασμένη Πέμπτη και δόθηκε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά σήμερα, Παρασκευή μετά από αίτηση οργανώσεων των μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ακούγεται η ηχογραφημένη κασέτα από το Access Hollywood που διέρρευσε και η οποία δημοσιεύτηκε από την Washington Post κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του, το 2016. Ο Τραμπ φαίνεται στο βίντεο να μετακινείται άβολα στη θέση του καθώς ακούγεται να λέει “μπορείς να κάνεις τα πάντα στις γυναίκες όταν είσαι σταρ”.

Η 79χρονη πρώην δημοσιογράφος Τζιν Κάρολ, κατηγόρησε σε βιβλίο της τον Ντόναλντ Τραμπ ότι τη βίασε σε καμαρίνι πολυκαταστήματος της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος πάντως χαρακτηρίζει την ιστορία ως “γελοία και αηδιαστική”.

Όταν του δείχνουν μια παλιά φωτογραφία του με την πρώτη του σύζυγο Ιβάνα, την κα Κάρολ και τον τότε σύζυγό της Τζον Τζόνσον, ο Τραμπ λέει πως “είναι η Μάρλα”, επιμένοντας: “Αυτή είναι η Μάρλα, ναι. Αυτή είναι η γυναίκα μου”., μέχρι να τον διορθώσει ο δικηγόρος του και τότε ο ίδιος να πει πως “η φωτογραφία είναι πολύ θολή”.

Πηγή: news247