Οκτώ νεκροί και τουλάχιστον 13 αγνοούμενοι στο νησί Ίσκια της Ιταλίας

Τραγικός είναι ο έως τώρα απολογισμός, με οκτώ νεκρούς, από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που από χθες πλήττει την περιφέρεια της Καμπανίας και σήμερα το πρωί προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο νησί Ίσκια.

Η ευρύτερη περιοχή της Κασαμίτσιολα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με τα Ιταλικά ΜΜΕ να τονίζουν πως είναι πολλά τα κτίρια που η λάσπη έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο, ενώ ποικίλουν οι αναφορές για επεμβάσεις των σωστικών συνεργείων για βοήθεια.

Σημειωτέον, το λιμάνι της Κασαμίτσιολα είναι απροσπέλαστο λόγω της θαλασσοταραχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο αριθμός των αγνοουμένων στο ιταλικό νησί, σύμφωνα με τις αρχές φτάνει τους δεκατρείς, ενώ ανάμεσά στους αγνοούμενους βρίσκεται μια τριμελής οικογένεια με νεογέννητο παιδί και μια 25χρονη γυναίκα

Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το μένος των υδάτων μέχρι την θάλασσα, εξαιτίας της ασταμάτητης βροχόπτωσης. Η τοποθεσία Κασαμίτσιολα πλημμύρισε και πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Το νησί αποκλείσθηκε λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και οι πυροσβέστες, με την Πολιτική Προστασία, προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο τους κατοίκους που χρήζουν βοήθειας.

Νωρίς το πρωί, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν έναν άνδρα που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Σε πολλές περιοχές της Ίσκια έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, λόγω νέων, πιθανών, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Πηγή:cnn.gr