Τρία θολά σημεία στη μηδενική συμμετοχή των πλημμυροπαθών στα φάρμακα

Ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί η διάταξη για τη μηδενική συμμετοχή των πλημμυροπαθών στην αγορά φαρμάκων, το οποίο έχει προκαλέσει προβληματισμό πολλών πλημμυροπαθών που επικοινωνούν με την εφημερίδα μεταφέροντας τα παράπονά τους.

Η εν λόγω διάταξη ψηφίστηκε στις 2 Νοεμβρίου και όπως μας επισήμανε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Παπούλιας υπάρχουν τρία θολά
σημεία.

Το πρώτο αφορά πως ακόμη η ΗΔΙΚΑ δεν έχει ενεργοποιήσει τους κωδικούς ώστε να μπορεί ο συνταγογράφος γιατρός να επιλέξει ότι πρόκειται για πλημμυροπαθή ασθενή.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός πως το ανώτατο ποσό απαλλαγής ανά δικαιούχο ορίζεται στα 100 ευρώ. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν το εν λόγω ποσό αφορά στη συμμετοχή που θα πλήρωνε ο πολίτης ή στο σύνολο της αξίας του φαρμάκου.

Το τρίτο έχει να κάνει με το γεγονός πως με βάση το ΦΕΚ, ο γιατρός θα στέλνει τα  παραπεμπτικά στο υπουργείο και για να πληρωθεί θα αναζητηθεί το ποσό της αποζημίωσης. «Όπερ σημαίνει ότι δεν υπάρχει το κονδύλι» είπε χαρακτηριστικά.
Κ.Π