Τριάντα χρόνια ανοδικής πορείας γιορτάζει η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας (φωτό+βίντεο)

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ηταν Φεβρουάριος του 1994 όταν μια ομάδα Καρδιτσιωτών επιχειρηματιών που αποτελούσαν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, είχε προτείνει την ίδρυση ενός πιστωτικού συνεταιρισμού.

Ενα μήνα μετά αυτός ο Πιστωτικός Συνεταιρισμός ήταν πραγματικότητα και τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1998, μετεξελίχθηκε στη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

Εκ τοτε πέρασαν 30 χρόνια.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα της Καρδίτσας με μικρά αλλά σταθερά και προσεκτικά βήματα, πάντα ανοδικά, γιγαντώθηκε και πλέον ανήκει στην ελίτ των Συνεταιριστικών Τραπεζών έχοντας όμως πάντα σαν βάση της τους Καρδιτσιώτες και την τοπική οικονομία.

Αυτά τα τριάντα χρόνια ανοδικής πορείας η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας θα τα γιορτάσει με μια πανηγυρική εκδήλωση αύριο Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Κιέριον”.

Η εκδήλωση αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Σήμερα ο Προεδρος της Τράπεζας κ. Κ. Μπούκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παν. Τουρναβίτης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν αναφέρθηκαν σε αυτή τη επετειακή εκδήλωση καλώντας μέλη και φίλους της τράπεζας να δώσουν το παρών.

“Σήμερα 30 χρόνια μετά η τράπεζά μας είναι ισχυρή, φερέγγυα, δυναμική και εξαπλώνεται σε όλη τη Θεσαλία” είπε ο κ. Μπούκης . Από την πλευρά του ο κ. Τουρναβίτης χαρακτήρισε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας ακρογωνιαίο λίθο της τοπικής οικονομίας σημειώνοντας ότι με καινοτόμες χρηματοπιστωτικές διαδικασίες στηρίζει και ενισχύει το τοπικό επιχειρείν.

Στην μεθαυριανή εκδήλωση εκτός από τον κ. Στουρνάρα παρούσα θα είναι και η υποδιοικητρια της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ενώ θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Προεδρος της FEBEA και ο Προεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Η παρουσία τόσο σημαντικών προσωπικοτήτων του τραπεζικού τομέα καταδεικνύει ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στον κλάδο. Με 250 εκ. ευρώ ενεργητικό, 205 εκ. ευρώ σε καταθέσεις και Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 23% αναμφίβολα συγκεταλέγεται μεταξύ των ισχυρών του χώρου.

Οπως υπογράμμισε σήμερα ο κ. Τουρναβίτης, η Τράπεζα ενισχύεται συνεχώς ενώ εντός του καλοκαιριού θα αποικτήσει παρουσία στη Λάρισα κα μέχρι το τέλος του 2027 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Επιπλέον κομβικής σημασίας για την εικόνα της τράπεζας είναι η επένδυση που θα γίνει στο νεοαποκτηθέν οικόπεδο του πρωην μύλου του Κολέτσου για την οπία ήδη εκπονείται μελέτη βιωσιμότητας από εξειδικευμένη εταιρεία.