Ο θείος και η 16χρονη ανιψιά σκότωσαν τη μητέρα γιατί δεν ενέκρινε τη σχέση τους.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην μικρή επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας τον Αύγουστο του 1981.

Το σοκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο, όταν ήρθαν στο φως οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος.

Ο 47χρονος κουνιάδος του θύματος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία μαζί με την έφηβη ερωμένη του για να ζήσουν ελεύθεροι τον έρωτά τους.

Οικογενειακά μυστικά

Η 41χρονη γυναίκα έμενε στα Τρίκαλα με την 16χρονη κόρη της. Ο πατέρας έλειπε συχνά από το σπίτι γιατί ήταν μουσικός. Τον Αύγουστο του 1981 θα απουσίαζε για σχεδόν ένα μήνα.

Τότε, ο 47χρονος κουνιάδος -σύζυγος της αδερφής της 41χρονης- πρότεινε να μείνει γι’ αυτό το διάστημα μαζί τους, «για να τις προσέχει». Ο πατέρας δέχτηκε με χαρά.

«Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που είχα. Ερχόταν στο σπίτι μου σχεδόν κάθε μέρα. Στις δύσκολες στιγμές πάντα μας βοηθούσε. Μας συμπαραστεκόταν σ’ όλα τα προβλήματα…», δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους.

Αυτό που δεν ήξερε ο άντρας ήταν ότι ο φαινομενικά πρόσχαρος μπατζανάκης είχε διπλή ζωή. Ο βασικός λόγος που ήθελε να εγκατασταθεί στο σπίτι ήταν για να βλέπεται με την ερωμένη του, που δεν ήταν άλλη από την 16χρονη κόρη της οικογένειας.

Η μόνη που είχε ανακαλύψει το ένοχο μυστικό ήταν η 41χρονη μητέρα. Φυσικά δεν ενέκρινε τη σχέση της 16χρονης με τον μεσήλικα θείο της. Όχι μόνο λόγω της ηλικίας και της συγγένειας, αλλά, όπως αποκαλύφθηκε, στο παρελθόν διατηρούσε και η ίδια δεσμό μαζί του! Μεταξύ 1959 και 1965, που ήταν η χρονιά που έμεινε έγκυος στην μοναχοκόρη της, η νεαρή γυναίκα είχε ερωτικές σχέσεις με τον άντρα της αδερφής της.

Η δολοφονία

Όπως ισχυρίστηκε αργότερα η 16χρονη, ο θείος συνέλαβε την ιδέα του φόνου και την πίεσε να γίνει συνεργός. Εκείνη δέχτηκε αφενός από φόβο και αφετέρου επειδή την είχε «τυφλώσει ο έρωτας». Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου 1981, ξαγρύπνησε περιμένοντάς τον για να θέσουν το σχέδιο σε εφαρμογή. Όταν ο 47χρονος χτύπησε την πόρτα, η μικρή προέτρεψε τη μητέρα της να δει ποιος είναι.

Μόλις άνοιξε, ο άντρας την αιφνιδίασε με ένα τσεκούρι. Η 41χρονη δεν πρόλαβε να αντιδράσει και ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, αφού της κάρφωσε το εργαλείο στο κεφάλι. Η 16χρονη ήταν μπροστά στο φόνο. Μόλις σιγουρεύτηκαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή, επιχείρησαν να το σκάσουν μαζί. Αυτός ήταν ο στόχος τους εξαρχής: να ζήσουν ελεύθεροι τον έρωτά τους. Το μόνο εμπόδιο στη σχέση τους ήταν οι αντιρρήσεις και οι απειλές της μητέρας.

Ωστόσο, δεν διέπραξαν το τέλειο έγκλημα. Και οι αρχές δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη τους.

Η δίκη

Στις 26 Αυγούστου το παράνομο ζευγάρι συνελήφθη και τα γεγονότα μαθεύτηκαν στον Τύπο. Το μεγαλύτερο σοκ όμως το υπέστη ο πατέρας, που μέχρι τότε εμπιστευόταν τον κουνιάδο του τυφλά.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός σκότωσε τη γυναίκα μου και ότι έκανε όλα τα άλλα που ακούγονται.»

Η απολογία της 16χρονης διήρκησε 7 ώρες. Έδειχνε μετανοιωμένη και προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς ότι βοήθησε τον θείο της επειδή τον φοβόταν.

Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης του εγκλήματος, ξέσπασε σε κλάματα.

Από την άλλη, πολλοί που γνώριζαν την οικογένεια υποστήριξαν ότι η μικρή έβλεπε τη μάνα της σαν ερωτική αντίζηλο και ότι το αρρωστημένο πάθος για τον θείο τροφοδοτήθηκε από το ήδη υπάρχον μίσος προς αυτή.

Εν τέλει, καθώς τα παραπάνω ήταν μόνο εικασίες, η ανήλικη κοπέλα έπεσε στα μαλακά. Ο 47χρονος απεναντίας οδηγήθηκε σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Το Κακουργιοδικείο Λάρισας τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

Τρίκαλα: Δολοφόνησε μαζί με την 16χρονη ανιψιά του την μητέρα της για να ζήσουν τον έρωτα τους