Στην τοπική εμπορική αγορά και την τοπική οικονομία, «αντανακλούν» τα προβλήματα που προκάλεσε η «Σοφία», το βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε το Νομό μας και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Το ολόλευκο τοπίο στα ορεινά και τα πεδινά του Νομού ήταν εντυπωσιακό, ωστόσο προκάλεσε ποικίλα προβλήματα.

Τις τελευταίες ημέρες, η καταναλωτική κίνηση στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας, καθώς και στους υπόλοιπους πεδινούς Δήμους του Νομού, περιορίστηκε στο ελάχιστο. Η πλειοψηφία των καταστηματαρχών είδε το τζίρο να παραμένει χαμηλά, ακόμη και σε μηδενικά επίπεδα.
Στην Καρδίτσα, οι πολίτες περιόρισαν στο ελάχιστο τις κινήσεις τους εξαιτίας του χιονιά και του παγετού που επικράτησε μετά, ο οποίος μετέτρεψε δρόμους και πεζοδρόμια σε… παγοδρόμιο. Ειδικά σε απόκεντρες συνοικίες και στα προάστια της πόλης, όπου δεν έγινε εντατικός αποχιονισμός και ρίψη αλατιού όπως στο κέντρο, η κατάσταση ήταν (και παραμένει σε κάποιες περιοχές) δυσμενέστερη.

Αναθέρμανση μέσω εκπτώσεων
Παρά τις μεγάλες προσφορές στις ποίες έχουν προχωρήσει, οι έμποροι- ελευθεροεπαγγελματίες αναζήτησαν με τα «κιάλια» τους καταναλωτές και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πλήθος καταστηματαρχών αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως είναι φυσικό, ο εμπορικός κόσμος περιμένει την αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης τις επόμενες ημέρες και στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά οι επικείμενες χειμερινές εκπτώσεις.


Ακυρώσεις στη Λίμνη
Την ίδια ώρα, η κακοκαιρίας προκάλεσε προβλήματα και στο χειμερινό τουρισμό στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Κρατήσεις που είχαν γίνει σε ξενοδοχεία και ξενώνες για τον εορτασμό των Φώτων ακυρώθηκαν. Μπορεί τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας να εργάστηκαν με πυρετώδεις ρυθμούς τις προηγούμενες ημέρες, κρατώντας ανοιχτό το δίκτυο στην περιοχή, ωστόσο προβλήματα υπήρχαν στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να αναβάλουν τον προγραμματισμό τους.
Η ΕΜΥ πάντως προβλέπει νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Τηλέμαχος» που θα είναι μικρότερης έντασης. Ωστόσο επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τα… τερτίπια του καιρού χρειάζεται άπαντες να βρίσκονται σε επιφυλακή.