«Προοδευτικές δυνάμεις πανηγύριζαν περισσότερο για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από τους Νεοδημοκράτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη. Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, που έκανε μία πρώτη αποτίμηση της σοκαριστικής ήττας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει χαρακτηριστικά πως «στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη να αποτρέψουμε την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού», αναφερόμενος στην μεγάλη εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και δίνοντας το μήνυμα της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές, που όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

«Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη. Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας σαφές πως θα συνεχίσει να ηγείται του αγώνα, αλλά και του κόμματος.

«Προοδευτικές δυνάμεις πανηγύριζαν περισσότερο για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από τους Νεοδημοκράτες»

Και προσέθεσε: «Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών».

Ανέφερε ότι «στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής», αποδίδοντας αυτή την αποτυχία στο γεγονός πως «οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη την προεκλογική περίοδο, είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, «και χθες, την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο απο τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ», κάνοντας μία έμμεση αναφορά στο ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι», τόνισε, ωστόσα και προσέθεσε ότι «στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

»Αλλά και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου. Ως μια δύναμη ασυμβίβαστη. Που έρχεται απο μακριά και θα πάει μακριά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, «ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει την παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

Πηγή : in.gr