Βάιος Βλάχος- Τάσος Κουτσόπουλος: Μαζί στο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, μαζί και στην τελευταία τους κατοικία (Βίντεο)

Συγκλόνισαν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Βλάχου, αδελφού του αδικοχαμένου Βάιου

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια του κ. Βαγγέλη Βλάχου, αδελφού του αδικοχαμένου Βάιου.
Σε δηλώσεις του μετά την ταφή, ο κ. Βλάχος που επέστρεψε στην Καρδίτσα από την Παταγονία όπου και ζει για να αποχαιρετήσει τον αδελφό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Βάιος ήταν το καλύτερο παιδί. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λέει ο κόσμος που ήρθε από όλα τα μέρη της χώρας και το εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια είχε βρει το ρόλο του. Είχε κάνει σπουδές για την ασφάλεια των τεχνικών έργων. Μέχρι και την πρακτική του άσκηση στις σήραγγες των Τεμπών είχε κάνει. Είναι κρίμα να φεύγει έτσι. Το πρώτο βράδυ ήταν πολύ δύσκολο. Προσπαθήσαμε με την αδερφή μου να προστατέψουμε τους γονείς μας.
Το επόμενο πρωί όταν δεν είδαμε κανένα σημάδι ζωής και ότι δεν είναι σε καμία λίστα, αποφασίσαμε να τον ψάξουμε μέχρι και τη μέρα που ταυτοποιήθηκε. Λίγες ώρες πιο πριν είχαμε μάθει ότι ήταν στο βαγόνι 2 και πληροφορηθήκαμε ότι ήταν και με το άλλο παιδί από την Καρδίτσα τον Τάσο. Είχαν πάει να πιουν μια μπύρα στο μπαρ.
Γι’ αυτό και φέραμε τον Βάγιο εδώ στο Δημοτικό Κοιμητήριο, να είναι μαζί με τον Τάσο, δίπλα, όπως έπιναν τις μπύρες τους, να συνεχίσουν να τις πίνουν. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που τον φέραμε εδώ».
«Έχουν ονόματα
και πρόσωπα»

Παράλληλα ο κ. Βαγγέλης Βλάχος ανέφερε: «Εμείς είμαστε τα θύματα αυτής της υπόθεσης, αλλά θα κάνουμε τον αγώνα ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ. Να μην μιλάμε για τα θύματα ως αριθμούς, έχουν ονόματα και πρόσωπα, είναι ο Βάγιος μας. Θα βοηθήσουμε, θέλουμε τη δικαιοσύνη. Μας δίνει μεγάλη δύναμη όλη η κοινωνία που θέλει δικαιοσύνη για όλα τα θύματα. Να μην γίνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».
Παραμένει σε κρίσιμη
κατάσταση η σύντροφος

Σε ότι αφορά την 36χρονη Δάφνη, σύντροφο του Βάιου, ανέφερε ότι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο και κάθε φορά που ανακτά τις αισθήσεις της ρωτά που είναι ο αγαπημένος της.

Nα υπενθυμίσουμε την παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εφαρμοσμένη και περιβαλλοντική γεωλογία στην κατεύθυνση τεχνική γεωλογία και περιβάλλον» του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, στο λογαριασμό GR6701103680000036855018226 (Eθνική Τράπεζα). Το ποσό θα διατεθεί για υποτροφία στη μνήμη του. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6976570330