Βαρουφάκης από την Καρδίτσα: «Νέοι συνεταιρισμοί, τράπεζα σπόρων και θωράκιση της γης θα σώσουν την αγροτική οικονομία»

Νέους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τράπεζα σπόρων και «θωράκιση» της γης πρότεινε για τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης των υποψηφίων του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο Επικεφαλής του κόμματος παρουσίασε τους τέσσερις υποψηφίους του ψηφοδελτίου της παράταξης των επερχόμενων εκλογών στο Νομό. Πρόκειται για τον κ. Αλέξανδρο Κλημόπουλο, κ. Γιώργο Μπουκουβάλα, την κ. Ξηροφώτου Ρένα και την κ. Θάλεια Τσιαμούρα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι τα κονδύλια της ευρωπαϊκής κοινής αγροτικής πολιτικής διοχετεύονται προς την Ουκρανία για να στηριχθεί η γεωργία της που ξεπερνά σε παραγωγή σχεδόν όλη την Ευρώπη. «Συνεπώς, οι αγρότες μας χρειάζεται να βγάλουν από το μυαλό τους τα κονδύλια ως συνήθεια. Αυτό βέβαια, δεν είναι αναγκαστικά κακό, διότι δίνονταν κονδύλια ακόμη και για να μην παράξει κανείς, ή για καλλιέργειες προϊόντων με σπόρους εισαγωγής. Πρέπει λοιπόν, να δημιουργήσουμε νέους συνεταιρισμούς και τράπεζα σπόρων ώστε να παράγουμε προϊόντα σε μικρές ποσότητες αλλά με αξία πώλησης πέντε φορές πιο ακριβά», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, απαντώντας ο κ. Βαρουφάκης σε ερώτηση του «Νέου Αγώνα» για τη θέση του κόμματος για τα ημιτελή έργα του Αχελώου, ανέφερε ότι δεν έπρεπε να έχουν γίνει. «Το θεωρούμε λάθος. Η σπατάλη του νερού είναι απαράδεκτη. Τα κινήματα για τον Αχελώου είναι κομμάτι του ΜέΡΑ25. Οπότε θα είμαι πολύ ξεκάθαρος, η θέση των κινημάτων είναι θέση του ΜέΡΑ25. Οι άνθρωποι γνωρίζουν την κατάσταση γύρω από τα έργα του Αχελώου, ξέρουν τί μπορεί να διασωθεί και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν με τρόπο ώστε να είναι φιλικός τόσο προς τους αγρότες όσο και προς το περιβάλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέο Αγώνα