Βήματα για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών από το Σύνδεσμο!

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, μία ακόμη Συνέλευση των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Καρδίτσας που συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους με κύριο μέλημα να βελτιωθούν οι συνθήκες άθλησης στην περιοχή μας.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε έγινε ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών που αφορούν στο καταστατικό, αλλά και για την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα γήπεδα ύστερα απ’ όλα όσα έχουν λάβει χώρα.

Η κριτική εστιάζεται στο γεγονός ότι στο θέμα των απνιδωτών δεν έχει δοθεί ακόμη λύση ώστε να υπάρχουν στα γήπεδα και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, ενώ ξεκινούν πρωτοβουλίες και για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Δυστυχώς εδώ και ένα μήνα επανειλημμένα ρωτάμε δημόσια τον Δήμο Σοφάδων να μας ενημερώσει σχετικά με την πορεία των διαδικασιών αγοράς απινιδωτών προκειμένου να εξοπλιστούν τα γήπεδα της δικαιοδοσίας του συγκεκριμένου διαμερίσματος αλλά δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να ζητήσουμε συνάντηση με τον δήμαρχο και να πάμε από εκεί οι ίδιοι για να διαπιστώσουμε που βρίσκεται η όλη διαδικασία.

Με αφορμή το γεγονός στην Θεσσαλονίκη όπου ένας δεκαοχτάχρονος ενώ έπαιζε 5*5 υπέστη ανακοπή και επιστρατεύτηκε απινιδωτής για να τον επαναφέρει, ο οποίος βρισκόταν σε γειτονική αθλητική εγκατάσταση μας γεννούνται τα εξής ερωτήματα:

Γιατί μέχρι και σήμερα οι απινιδωτές βρίσκονται στα γραφεία της ΕΠΣΚ ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των γηπέδων του δήμου Καρδίτσας και του δήμου Σοφάδων δεν έχουν στα γήπεδα τους;

Σε περίπτωση που χρειαστεί απινιδωτής κατά τη διάρκεια της προπόνησης ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη της απουσίας του;

Το σημαντικότερο όλων δεν είναι να τελειώσουν τα πρωτάθληματα αλλά η πρόληψη και η προάσπιση της υγείας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Το σημαντικότερο δεν είναι να υπάρχει απινιδωτης την Κυριακή στο παιχνίδι αλλά να υπάρχει και κατά την διάρκεια των προπονήσεων των ομάδων, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα του συνδέσμου μας.

Μεταξύ άλλων έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στις συνελεύσεις μας για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. Ομάδα εργασίας έχει αναλάβει να κάνει μια αρχική έρευνα η οποία θα πλαισιωθεί από σειρά διεκδικήσεων προς ΕΠΟ και υπουργείο Αθλητισμού προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση τραυματισμού αλλά και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά από την ασφάλιση.

Επιπρόσθετα συζητείται η πρόταση τα χρήματα των συνδρομών των μελών του συνδέσμου κάθε τέλος της σεζόν να διανέμονται στους συναθλητές μας οι οποίοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπέστησαν τραυματισμούς.

Μέρος των παραπάνω προτάσεων έγιναν από προπονητή που παρακολουθεί ενεργά τις συνελεύσεις μας. Θα θέλαμε ακόμα περισσότερους να αγκαλιάσουν το εγχείρημα μας καθώς είναι γνωστό ότι όσα περισσότερα μυαλά τόσο περισσότερες ιδέες.

Ακόμη θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι θα κινηθούμε για την διεξαγωγή σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή προσπαθώντας έτσι να προστατέψουμε κάθε συναθλητή μας που θα το έχει ανάγκη.

Κλείνοντας, σχετικά με την σύνταξη του καταστατικού οι δικηγόροι που ορίσαμε έχουν αναλάβει δράση για τα διαδικαστικά ενώ στις επόμενες συνελεύσεις του συνδέσμου θα υπάρξει διαβούλευση για καίρια άρθρα, όπως οι σκοποί του συνδέσμου.

Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 20:30 στο εργατικό κέντρο».

ΣΕΠ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ