Τον έκτο κατά σειρά κυκλικό κόμβο στην έξοδο της πόλης προς Αγριά, στη συμβολή των οδών Πολυμέρη και Σταδίου, εγκαινίασε σήμερα, στις 11:45 το πρωί, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ο κυκλικός κόμβος δόθηκε επισήμως στην κυκλοφορία, αν και από την κατασκευή του ακόμη δεν σταμάτησε να λειτουργεί. Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο σεβασμιότατος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος τόνισε:

Βόλος: Εγκαινιάστηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στη Γορίτσα (ΦΩTO)

Είναι ένα έργο για το οποίο είχε δεσμευθεί η Δημοτική Αρχή, σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Εμείς υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, υπάρχει μια άριστη συνεργασία τόσο με τους τοπικούς βουλευτές, όσο και με την κυβέρνηση και υπάρχει εξέλιξη σε όλα τα έργα που έχουμε ανακοινώσει. Έρχονται και άλλα έργα. Να το χαρεί ο κόσμος

Υπάρχουν καθυστερήσεις στα έργα, αλλά είναι αναπόφευκτο. Οπως καταλαβαίνετε όταν μια παγκόσμια οικονομία “βογκάει” εμείς παλεύουμε να παρουσιάσουμε το έργο που έχουμε υποσχεθεί. Ο Βόλος πια είναι γνωστός παγκοσμίως σαν σημείο αναφοράς και τελικός προορισμός όλων την Ελλήνων. Εχει αλλάξει, συνεχίζουμε να τον αλλάζουμε. Κοιτάμε μπροστά για τα παιδιά μας, για την πόλη μας, για όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει πλέον μποτιλιάρισμα. Παρά τα όσα έλεγαν κάποιοι “ειδήμονες” που είναι καταστροφικοί για τον Βόλο και υποστήριζαν ότι δημιουργούμε ένα χωνί που θα προκαλεί μποτιλιάρισμα. Αντίθετα η λειτουργία όλων των κόμβων έφερε κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και ο κόσμος κυκλοφορεί πιο άνετα.

Βόλος: Εγκαινιάστηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στη Γορίτσα (ΦΩTO)

Σε ό,τι αφορά τους κόμβους της Νέας Ιωνίας, εκεί αν και η χρηματοδότηση χάθηκε, οι κόμβοι θα γίνουν, έχω δεσμευτεί. Θα δείτε πως όλα αυτά θα γίνουν πολύ σύντομα, με χρήματα των δημοτών. Τώρα να βοηθήσει κάποιο υπουργείο από κάποιο πρόγραμμα καλώς να έλθει. Αλλά το έργο στη Νέα Ιωνία επειδή το θέλει ο κόσμος, επειδή η μελέτη δείχνει τη χρησιμότητά του και δεν ενοχλεί παρά τα όσα λέει η εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, ένας μαντρότοιχος είναι, και επειδή θα ομορφύνει αισθητικά και η περιοχή και θα ωφεληθεί κυκλοφοριακά ευρύτερα η περιοχή θα γίνει

Ο νέος κόμβος

Βόλος: Εγκαινιάστηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στη Γορίτσα (ΦΩTO)

Ο νέος κυκλικός κόμβος δεν αποτελεί απλώς ένα έργο υποδομής που διευκολύνει την κυκλοφορία, από τη στιγμή που εξασφαλίζει συνεχή ροή από Βόλο προς Αγριά και το αντίστροφο, αλλά και από και προς τη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, καταργώντας τους φωτεινούς σηματοδότες στη συγκεκριμένη διασταύρωση, περιορίζοντας την αναμονή και τις καθυστερήσεις και συμβάλλοντας στη μείωση των ταχυτήτων και κατά συνέπεια της ηχορύπανσης.

Αποτελεί ένα ακόμη έργο τέχνης στην πόλη, καθώς το κέντρο του κοσμεί άγαλμα με τη μορφή του Κένταυρου, το οποίο είναι ήδη τοποθετημένο στον κόμβο και σήμερα πρόκειται να αποκαλυφθεί.

Οι εργασίες του έκτου κυκλικού κόμβου είχαν ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια όμως καθυστέρησαν μέχρι να κατασκευαστεί το εντυπωσιακό άγαλμα του Κένταυρου. Ωστόσο, το έργο δεν προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας, παρά μόνο για λίγες ημέρες κι αυτό για να γίνουν οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις.

Βόλος: Εγκαινιάστηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στη Γορίτσα (ΦΩTO)

Τον νέο κυκλικό κόμβο στην συμβολή των οδών Πολυμέρη, Σταδίου και Βόλου – Νεοχωρίου, μελέτησε και προσέφερε στον Δήμο Βόλου το Εργαστήριο Οδοποιίας και Οδικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με διευθυντή τον καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Νίκο Ηλιού. Το εργαστήριο συνεργάστηκε με τους έμπειρους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για τον νέο κόμβο και επιλέχθηκε η ιδανική θέση για τη χωροθέτησή του, χωρίς να απαιτείται μετακίνηση του «στρατηγείου» της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που εδρεύει πλησίον του κόμβου.

Ο νέος κόμβος αποτελεί εμβληματική είσοδο για όσους κινούνται από Αγριά προς Βόλο και έρχεται να προστεθεί στους κόμβους-έργα τέχνης που λειτουργούν στην πόλη.

Βόλος: Εγκαινιάστηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στη Γορίτσα (ΦΩTO)

Βόλος: Εγκαινιάστηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στη Γορίτσα (ΦΩTO)

Βόλος: Εγκαινιάστηκε ο νέος κυκλικός κόμβος στη Γορίτσα (ΦΩTO)