Δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου του Βόλου ο 39χρονος που απείλησε με αλυσοπρίονο εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Βόλου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αν δεν βρεθεί δομή να τον φιλοξενήσει, θα βγει και πάλι στους δρόμους.

Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, ο 39χρονος είναι πλέον επικίνδυνος, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους άλλους, όχι επειδή είναι σχιζοφρενής, αλλά εξαιτίας των ακατάλληλων συνθηκών της διαβίωσής του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Κ. Απραδάκης, συναντήθηκε χθες με τις δικαστικές αρχές και ενημέρωσε για την κατάσταση του 39χρονου.

Όπως ανέφερε, ο 39χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια και δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εδώ και χρόνια. «Έγινε από κυνηγημένος κυνηγός και από διωκόμενος έγινε διώκτης. Είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, χρειάζεται εγκλεισμό».

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα δεν υπάρχουν δομές για να τον φιλοξενήσουν και πλέον η Δικαιοσύνη καλείται να δώσει λύση, καθώς μόνο στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μπορεί να φιλοξενηθεί.

Ο 39χρονος άνδρας που νοσεί από νεαρή ηλικία ζει σε μια παράγκα, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και τρώει μόνο εάν κάποιος του δώσει να φάει και επαιτεί για να αγοράσει φαγητό. Είχε σύζυγο και δύο παιδιά αλλά πλέον είναι μόνος του, ενώ ο πατέρας του μετακόμισε στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πατέρας του φαίνεται ότι συμβούλεψε το παιδί του να ζητιανεύει για να ζήσει.

Ο κ. Ασπραδάκης εξήγησε ότι η ασθένεια του 39χρονου δεν τον κάνει βίαιο. Αντιθέτως, αυτό οφείλεται στις συνθήκες της ζωής του.