«Βομβαρδισμένο τοπίο» στον Κοσκινά με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους (φωτο+video)

Εμπόλεμη κατάσταση θυμίζει η επόμενη ημέρα στον Κοσκινά, με τους κατοίκους να μετράνε τις πληγές τους.

Οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους και η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι ενός βομβαρδισμένου τοπίου. Το χωριό είχε πλημμυρίσει με αποτέλεσμα πολλοί να εγκλωβιστούν. Στις τάξεις των κατοίκων επικρατεί διάχυτη αγανάκτηση, καθώς όπως λένε το χωριό γυρίζει 50 χρόνια πίσω. Πλημμυρισμένα και κατεστραμμένα νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτικά μηχανήματα, οχήματα και εξοπλισμός.

«Τέρμα το χωριό, δεν θα επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια κάτοικος του Κοσκινά που μίλησε στον «Νέο Αγώνα». Η εφημερίδα βρέθηκε χθες στην περιοχή του Κοσκινά, όπου η κατάσταση είναι δραματική.  Οι Κοσκινιώτες, άνθρωποι περήφανοι και νοικοκύρηδες όπως λένε, έχουν καταστραφεί. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν πάρει την απόφαση να μην γυρίσουν στο χωριό και ήδη ψάχνουν σπίτια σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Οργή όμως επικρατεί στην τοπική κοινωνία για την απουσία του κρατικού μηχανισμού τόσο κατά τη διάρκεια του εγκλωβισμού, όσο και για την επόμενη ημέρα, ενώ στάθηκαν στην καθοριστική συνδρομή των εθελοντών. Την ίδια ώρα και σε αυτό το χωριό οι συνθήκες που διαμορφώνεται είναι επικίνδυνες για την υγεία, με τα πνιγμένα ζώα και τα στάσιμα νερά. Μόνοι τους κάποιοι κάτοικοι προσπαθούν να τα μαζέψουν με κίνδυνο για την υγεία τους. Παράλληλα, αγρότες και κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την αγανάκτησή τους κάνοντας λόγο για απουσία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.