Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη, τα κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα καθημερινά, η λίστα με τους θανάτους σνανθρώπων μας μεγαλώνει και τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζονται…

Ο αθλητισμός βρισκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση καθως συνεχίζονται μόνο τρία εθνικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα.
Οι δύο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου και η πρώτη του μπάσκετ. Πέραν αυτών έχουν ανασταλεί τα πάντα, ακόμη και οι προπονήσεις!

Η συνεχής πίεση και οι αντιδράσεις ενός ολόκληρου κόσμου από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό (αλλά και τη football league ποδοσφαίρου), συνεχίζονται και κορυφώθηκαν με την διοργάνωση συλλαλητηρίου την περασμένη Παρασκευή, αλλά παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία απόφαση που να παραπέμπει σε αλλαγή στάσης από τους υπευθύνους.

Συμπληρώσαμε πλέον τρείς μήνες αγωνιστικής απραξίας και αν δεν γίνει κάτι το θεαματικό μέσα στην εδομάδα που διανύουμε, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να έχουμε επανέναρξη στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής!

Η χρονιά για την Αναγέννηση και τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας (μεταξύ αυτών και οι δικές μας ΑΟ Σελλάνων και Ατρόμητος Παλαμά) φαίνεται να χάνεται και θα μας μείνουν μόνο οι πρώτες αγωνιστικές που διεξήχθησαν πριν αποφασιστεί στις 7 Νοεμβρίου το “λουκέτο”.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Σ’ ο,τι αφορά την Αναγέννηση, όπως έχουμε γράψει και προσφάτως, είναι από τις ομάδες που επλήγησαν περισσότερο απ’ αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη. Κι αυτό γιατί σε σχέση με άλλες που μετείχαν στην κατηγορία είχε υψηλούς στόχους και μάλιστα επένδυσε με πολλά χρήματα σ’ αυτούς!

Αν ακυρωθεί εντελώς η χρονιά, τότε ολα θα πάνε χαμένα και θα μείνει στον ίδιο παρονομαστή με τους συλλόγους που είχαν στόχο να παραμείνουν στην κατηγορία και μάλιστα τα φερναν και δύσκολα βόλτα. Τους τελευταίους θα λέγαμε ότι τους βόλεψε ιδιαίτερα το lockdown, αφού όχι μόνο δεν χάνουν τίποτα (ιδιαίτερα για περιπτώσεις ομάδων όπως η Κοζάνη που ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσαν να κατέλθουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος), αλλά απαλλάσσονται απο σκοτούρες και έξοδα!
Η Αναγέννηση, όπως μας δήλωσε και ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαδημητρίου, δεν έχει άλλη επιλογή από το να κοιτάξει να οργανωθεί κατά τον καλύτερο τρόπο για την επόμενη ημέρα, όποια κι αν είναι αυτή, αν ξεμπλέξουμε με τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Να μην ξεχνάμε πως ήδη ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει προαναγγείλει και την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, που θα σημάνει την κατάργηση της football league.
Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αλλαγές οι οποίες, υπάρχει περίπτωση να δρομολογηθούν αναλόγως και με την κατάσταση ή τις δυνατότητες της κάθε ομάδας ν’ ανταποκριθεί σε επαγγελματικές υποχρεώσεις, όπως αυτές θα οριστούν προσεχώς.
Η ομάδα της Καρδίτσας, λοιπόν, πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο ώστε να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να κερδίσει κατηγορία ακόμη κι αν δεν διεξαχθεί η σεζόν…