ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Να λοιπόν που μπήκε ξανά στην – ποδοσφαιρική – ζωή μας και μάλιστα με έντονο τρόπο η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ! Η… πολυθρύλητη EIM!!! Συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο το μεσημέρι για να ειδοποιήσει τον Κούγια ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο καθοριστικό ματς με τη Λαμία, δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν οι παίκτες που πήρε με μεταγραφή!!!

Το ματς δεν έγινε κι ακολούθησε ένας χαμός με τον πρόεδρο της ΑΕΛ να κάνει λόγο πάλι για εγκληματικές οργανώσεις, για συμμορίες και τα γνωστά που επαναλαμβάνει εδώ και καμια… τριανταριά χρόνια ως ιδιοκτήτης διάφορων ομάδων (Γιάννινα, Λαμία, Παναχαϊκή)!

Πλάκα είχε και ο Πανουργιάς της Λαμίας που στις δηλώσεις του παρουσιάστηκε… εμβρόντητος και στεναχωρημένος γιατί δεν έγινε ο αγώνας! Δεν ήξερε τίποτα για το θέμα! Αιφνιδιάστηκε πλήρως ο άνθρωπος και μας συγκλόνισε η έγνοια του και για τον αντίπαλο!!!

Με το που πληροφορηθήκαμε τα συμβάντα, όπως ήταν φυσικό, το μυαλό μας… ταξίδεψε σε άλλες όμορφες εποχές! Συγκεκριμένα στο 2010 όπου και πάλι η ΕΙΜ της ΕΠΟ ήταν η… μεγάλη πρωταγωνίστρια στο σκάνδαλο των ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων!

Τότε που ένα καλοκαίρι ολόκληρο και μέχρι να βγει ο Οκτώβριος, κρεμόμασταν από τα χείλη του Κουρίδη που ήταν πρόεδρος στην εν λόγω επιτροπή, για να μάθουμε την τύχη της Αναγέννησης!

Τελικά η ομάδα μας πήγε άκλαυτη γιατί παρότι είχε πληρώσει στο ΙΚΑ ένα σκασμό λεφτά έστειλε την ασφαλιστική της ερασιτεχνικής, ενώ την ίδια στιγμή τη γλίτωσαν οι τότε… ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις της Ηλιούπολης, του Αγροτικού Αστέρα, του Διαγόρα, της Βέροιας και άλλων που είχαν στις διοικήσεις τους όλα τα… καλά παιδιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Αυτές οι ομάδες (και πολλές άλλες όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια και από την Α’ Εθνική) αντί για ενημερότητες έστελναν στην ΕΙΜ… χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές κάρτες με ευχές!!!

Μεταξύ των ομάδων που τη γλίτωσαν ήταν και η Παναχαϊκή του Αλέξη Κούγια που είχε οφειλή στην εφορία και τα είχε ρίξει στο λογιστή για αμέλεια!

Τα χρόνια πέρασαν, τα μαλλιά μας άσπρισαν, οι συσχετισμοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο (σ’ ο,τι αφορά τους κουμανταδόρους της ΕΠΟ ) διαφοροποιήθηκαν, φάγαμε τέσσερα μνημόνια στο κεφάλι (μαζί μ’ αυτό που… έσκισε ο Alexis!), ήλθε και η πανδημία του κορωνοϊού αλλά όπως διαπιστώνετε η λογική παραμένει η ίδια κι απαράλλαχτη!

Μόνο τα πρόσωπα διαφέρουν, αλλά και κάποια εξ αυτών, αν ψάξετε προσεκτικά, θα τα συναντήσετε πάλι σε διάφορους ρόλους! Με λίγα λόγια “όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν” ή αν θέλετε “άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς…”