Πριν λίγους μήνες στο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, που πλέον φέρει το όνομα “Γιάννης Μπουρούσης” ο αθλητισμός της Καρδίτσας ζούσε μοναδικές στιγμές…

Το “κυανόλευκο εξπρές” όπως βαφτίσαμε τον ΑΣΚ, έφθανε σ’ εναν σταθμό που ουδέποτε πλησίασε άλλη ομάδα της περιοχής μας από τότε που υπάρχει οργανωμένος αθλητισμός στην Καρδίτσα και άνοιγε ταυτόχρονα διάπλατα το… παράθυρο για να ατενίσουμε τον ορίζοντα σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος!

Η άνοδος στην πρώτη εθνική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ ήταν ένα έπος και η στιγμή που πιστοποιήθηκε και τυπικά θα μείνει ασφαλώς ανεξίτηλη στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας του αθλητισμού της Καρδίτσας.

Ωστόσο πλέον μπροστά μας έχουμε μια περίοδο με νέες πολύ μεγάλες προκλήσεις, προσδοκίες, αλλά και υποσχέσεις για μοναδικές συγκινήσεις απ’ αυτές που προσφέρει απλόχερα η αθλητική δραστηριότητα…

Η συμμετοχή στη basket league από μόνη της είναι ένα επίτευγμα άνευ προηγουμένου αλλά όπως διαπιστώνουμε από τις κινήσεις που ακολούθησαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, στον ΑΣΚ δεν έχουν σκοπό να συμβιβαστούν με κάτι… περαστικό.

Τόσο από τη διάρθρωση της νέας ΚΑΕ και τις διοικητικές δομές του συλλόγου, την ανάληψη των ηνίων από τον αξεπέραστο Γιάννη Μπουρούση, αλλά και τις μεταγραφές που ακολούθησαν. Είναι όλα τα παραπάνω στοιχεία που μας δείχνουν ότι οι “κυανόλευκοι

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Σήμερα το απόγευμα στις 6 ο ΑΣΚ θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με ανοιχτές τις πόρτες για τον κόσμο και τα μέσα ενημέρωσης.

Θα πάρουμε την πρώτη γεύση από τη νέα ομάδα που ξεκινά την προετοιμασία της και ταυτόχρονα συνεχίζει τον αγωνιστικό σχεδιασμό για την ολοκλήρωση της διάρθρωσης του νέου ρόστερ που θα είναι βεβαίως ανάλογο των απαιτήσεων που περιλαμβάνει η νέα κατηγορία.

Η ομάδα άλλωστε ευχαρίστησε έναν προς έναν όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν την προηγούμενη σεζόν και έβαλαν ο καθένας από την πλευρά τους τα θεμέλια γι’ αυτή την απίστευτη διαδρομή που είχε ως κατάληξη στην άνοδο.

Πλέον το επίπεδο αλλάζει και όλοι εύχονται να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων ετών σ’ ο,τι αφορά την ομαδικότητα και την διάθεση.

Από δυνατότητες αγωνιστικές, βλέπουμε ότι υπάρχουν σε πληθώρα με τα βιογραφικά των παικτών που έχουν ήδη έλθει.
ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Ο μεγάλος άτυχος από τα νέα αποκτήματα του ΑΣΚ ήταν αναμφίβολα ο Κωστής Γόντικας που τραυματίστηκε σε φιλικό αγώνα με την Εθνική μας ομάδα.

Υπέστη κάταγμα στον καρπό του χεριού του και τέθηκε νοκ αουτ. Ωστόσο το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ήταν απολύτως πετυχημένο και διανύει ήδη ημέρες αποκατάστασης για γρήγορη επιστροφή.

Οι “κυανόλευκοι” δεν τον ξέχασαν και με δελτίο τύπου εξέφρασαν τις ευχές τους για περαστικά και γρήγορη επάνοδο.
Αναλυτικά:

«Η ΚΑΕ Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ εκφράζει στον αθλητή μας, Κωστή Γόντικα ευχές για ομαλή αποκατάσταση και γρήγορη επάνοδο στο γήπεδο.
Κώστα σε περιμένουμε κοντά μας υγιή δυνατό»!!!