Υδατόπυργος, Δημοτική Αγορά και Παλιά Ηλεκτρική στην «ώρα του Δημότη» στο Δήμο Καρδίτσας

Σε ερώτηση που τέθηκε στην «ώρα του Δημότη» στο Δήμο Καρδίτσας για το μέλλον του υδατόπυργου στην είσοδο της πόλης απέναντι από τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι στο χώρο επικρατούσε χάος και πλέον έχει καθαριστεί πλήρως.
Πρόσθεσε ότι είναι στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να τοποθετηθεί φωτισμός και να αναδειχθεί ο υδατόπυργος, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Συμπληρωματικά ο κ. Σβερώνης σημείωσε ότι δίπλα στον υδατόπυργο εξελίσσεται το έργο της περιφέρειας Θεσσαλίας για τον περιφερειακό δρόμο. Επίσης προωθείται από το Δήμο το έργο της κατασκευής του κυκλικού κόμβου μπροστά από τον υδατόπυργο, για το οποίο αναμένεται ανάδοχος εντός του καλοκαιριού.

Δημοτική Αγορά – Παλιά ηλεκτρική
Σε ερώτημα για την ανάπλαση του χώρου περιμετρικά της δημοτικής αγοράς, ο κ. Σβερώνης υπογράμμισε ότι δύο εργολαβίες εμπλέκονται στο σημείο. Η πρώτη αφορά το open mall και η δεύτερη τα πεζοδρόμια. Για την πρώτη υπογράφεται η σύμβαση σε λίγες ημέρες, ενώ για τη δεύτερη έχει η σύμβαση έχει σταλεί στο ελεγκτικό συνέδριο και τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει προς υπογραφή.
Πρόσθεσε ότι το τμήμα της δημοτικής αγοράς θα κλείσει και θα δεν μπορούν να εισέρχονται οχήματα για τη λαϊκή, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα σημειωθούν ξανά ζημιές μετά την περαίωση των εργασιών και τα οχήματα θα μπορούν να κινούνται μόνο περιμετρικά.
Σε ότι αφορά το κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, ο κ. Τσιάκος ανέφερε ότι είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας Θεσσαλίας να δημοπρατήσει το έργο. «Έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης, εμείς ως δημοτική αρχή εκδώσαμε την άδεια. Είναι ένα έργο το οποίο πραγματικά θα αναβαθμίσει την περιοχή σε συνδυασμό με το open mall και τις πλακοστρώσεις στα πεζοδρόμια που θα ξεκινήσουν από τη Δημοτική Αγορά» επισήμανε μεταξύ άλλων.