Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του φωτισμού σε όλο το Δήμο Καρδίτσας

Αναβαθμίζεται ενεργειακά ο οδοφωτισμός του Δήμου Καρδίτσας, καθώς υπεγράφη σήμερα σύμβαση μεταξύ δημοτικής αρχής και ιδιωτικής εταιρείας «GlobiLED» για την εγκατάσταση ειδικού φωτισμού LED, ένα έργο αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ που θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

Πιο αναλυτικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Βασίλης Τσιάκος, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση του οδοφωτισμού γίνεται πράξη μίας προεκλογικής δέσμευσης της δημοτικής αρχής. «Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά οφέλη. Η εξοικονόμηση ενέργειας θα αγγίζει το 68% σε μία δύσκολη εποχή που η ενεργειακή κρίση έχει ταλαιπωρήσει όλες τις τοπικές οικονομίες.

Ακόμη, ο Δήμος Καρδίτσας δεν θα επιβαρύνεται με κόστος συντήρησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, διότι κάθε χρόνο ήταν ένα αρκετά υψηλό ποσό. Αυτά τα χρήματα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε άλλες δράσεις, οι οποίες θα ανακουφίσουν εξίσου τους συμπολίτες μας», σημείωσε ο κ. Τσιάκος.

Επιπλέον, σημείωσε ότι με την ενεργειακή αναβάθμιση, ο Δήμος θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο κέντρο, με το οποίο θα ξέρουμε ανά πάσα στιγμή θα ξέρουμε σε κάθε σημείο ποια λάμπα είναι καμμένη ή ένα σύστημα έχει υποστεί βραχυκύκλωμα για να το επιδιορθώνουμε. «Αυτό το σύστημα της τηλεδιαχείρισης 12χρονης σύμβασης θα παραμείνει έπειτα στο Δήμο, ένα περιουσιακό στοιχείο που θα συνεισφέρει στο πράσινο αποτύπωμα. Με την υπογραφή της σύμβασης, μειώνονται οι ρύποι του διοξειδίου του άνθρακα, μία ευχάριστη εξέλιξη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Με την ολοκλήρωση του έργου κανείς συμπολίτης δεν θα επιβαρύνεται ούτε ένα ευρώ, αντιθέτως κερδίζει», συμπλήρωσε.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.