Υπέρ της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων τίθενται οι Καρδιτσιώτες εκπαιδευτικοί (VIDEO)

Την άμεση νομιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής ζητούν εκπαιδευτικοί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Νικόλαος Πλαστήρας» και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας που κύρηξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τοπικοί φορείς, συλλογικότητες, εκπαιδευτικοί, αλλά και πλήθος κόσμου. Έπειτα, ακολούθησε πορεία μέχρι τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αλέξης Φυτσιλής, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας ανέφερε ότι δύο λέξεις, εκβιασμός και ομηρεία, χαρακτηρίζουν την υπόθεση με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά εκπαιδευτικοί δεν μονιμοποιούνται μετά την ολοκλήρωση της δίχρονης υπηρεσίας τους. Πλέον δεν φθάνουν ούτε τα μεταπτυχιακά, ούτε τα σεμινάρια που έχουν κάνει προκειμένου να περάσουν από τον διευθυντή, τον συντονιστή, τους μέντορες και από όλο το πλέγμα της αξιολόγησης. Εμείς ως συνάδελφοι συγκεντρωθήκαμε διότι αυτό το ζήτημα δεν αφορά μόνο αυτούς τους συναδέλφους, αλλά όλο τον κλάδο. Θίγεται η μονιμότητα, θίγονται οι σταθερές εργασιακές σχέσεις. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας σπέρνουν φόβο, τρομοκράτηση, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, και ”χτυπούν” τη μονιμότητα. Όμως θα θερίσουν αγώνες και διεκδίκηση ενάντια στους αντεκπαιδευτικούς νόμους για την ανατροπή όλου του άδικου πλαισίου που υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.