Υπεράσπιση των βουνών, απειλείται η κορυφή της Καζάρμας

Την Κυριακή διοργανώθηκε συμβολική πεζοπορία προς την κορυφογραμμή της «Καζάρμα – Πυροφυλάκιο – Ζυγουρολίβαδο» από ορειβατικούς συλλόγους και αγωνιστικά δίκτυα για την υπεράσπιση των βουνών.

Το διαφαινόμενο σχέδιο εγκατάστασης εννέα ανεμογεννητριών ύψους 150 μέτρων, βρίσκει αντίθετους την τοπική κοινωνία, τις αρχές και βεβαίως τα άτομα των φορέων και δικτύων που συχνά προχωρούν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και πεζοπορίες για την προστασία των βουνών. Μάλιστα έχουν τονίσει επανειλημμένα τους κινδύνους για το περιβάλλον, όπως και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν αυτά τα έργα, μακριά από το κοινό καλό και το ενδιαφέρον για τη φύση.

Τα κινήματα λειτουργούν κιόλας ως «ασπίδα» απέναντι «στις βιομηχανικές περιοχές που απειλούν τη φύση», όπως τονίζουν. Να σημειώσουμε ότι η θέση στην κορυφογραμμή της Καζάρμας είναι εντός της προστατευόμενης περιοχής Natura. Επιπλέον, ο τόπος έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές μετά και τη νέα καταστροφή του «Ντάνιελ», ενώ όποιες περιβόητες μελέτες έχουν ήδη προηγηθεί, δεν λαμβάνουν υπόψιν τις επιπτώσεις μετά τις φυσικές καταστροφές.

Συνεπώς, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί ένα τοπίο Φυσικού Κάλλους, να αλλάξει κατά πολύ η ζωή των κατοίκων, να διαταραχθεί η γη και να απειληθούν τα προστατευόμενα είδη. Σε έναν Νομό που δεν μας έχει απομείνει μια νότα αισιοδοξίας. Αντιμέτωποι με τα μέτωπα των πλημμυρών και καταβεβλημένοι από αρνητικά συναισθήματα, δεν είναι δυνατόν να χάσουμε και τη γη μας, τα βουνά μας.
Δ.Γ.