Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τα ρέματα που είναι επικίνδυνα για πλημμύρες και για τον σχεδιασμό που πρέπει να υλοποιηθεί για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές με ρέματα, σεισμικότητα και κίνδυνων πυρκαγιών. Ο συνδυασμός των καμένων σε συνδυασμό με τα μη ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά, δώσαμε την δυνατότητα στις Περιφέρειες να καθαρίσουν τα ρέματα», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνέχεια τόνισε πως «δυστυχώς υπάρχουν ρέματα που έχουν μπαζωθεί και στα οποία έχουν γίνει κατασκευές και τόνισε πώς είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτος να αποζημιώσει όσους έχουν κλείσει τα ρέματα και έχουν χτίσει για να ανοίξουν».

«Για αυτό το λόγο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δώσαμε το δικαίωμα στην Περιφέρεια και σε πάνω από 24 δήμους στο επίπεδο της πολιτικής κινητοποίησης με το Νόμο 4662 να μπορούν με άμεσες διαδικασίες να φέρουν εργολάβους και μπουν να καθαρίσουν τις κοίτες ρεμάτων, ποταμών, του Κηφισού, παραπόταμων κλπ», τόνισε ο κ. Κικίλιας.