Υπό εξέταση η προοπτική δημιουργίας ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες

Την προοπτική δημιουργίας ενός ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες θα εξετάσει ο Δήμος Καρδίτσας, ύστερα από σχετική πρόταση που κατέθεσαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Σύλλογος Γυναικών  Καρδίτσας απευθύνθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας επισημαίνοντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της περιοχής. Εκ μέρους του Συλλόγου η κ. Λήδα Αγγέλου σημείωσε ότι στο «Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο, στην Θεσσαλία» στο Κέντρο Γυναικών, απευθύνθηκαν 110 γυναίκες για να ζητήσουν στήριξη μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο Σύλλογος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προγραμματίσει και να συμβάλλει στην δημιουργία Ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες της Καρδίτσας, στελεχωμένου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε επίσης την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία για την συμπλήρωση των κενών του τοπικού Τμήματος της Πρόνοιας, καθώς και την οργάνωση Ενημερωτικών Προγραμμάτων σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για την πρόληψη.

Επί του θέματος αρχικά τοποθετήθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλου. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τον Σύλλογο Γυναικών και πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα εξετάσει και θα διεκδικήσει τη δημιουργία ενός ξενώνα, η λειτουργία του οποίου θα πρέπει να συνοδεύεται από τους κατάλληλους ανθρώπινους πόρους. «Η συνήθης τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να δίνουν αρμοδιότητες στους ΟΤΑ, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από την απαιτούμενη χρηματοδότηση και τους πόρους. Εμείς εδώ είμαστε για να το διεκδικήσουμε» είπε μεταξύ άλλων.