Η συγκομιδή των τεύτλων ξεκίνησε στον κάμπο της Καρδίτσα. Η καθυστέρηση έναρξης της καμπάνιας έχει υποβαθμίσει στο προϊόν, ενώ οι παραγωγοί είναι ανήσυχοι για το μέλλον της καλλιέργειας και της ΕΒΖ

Με διάχυτο προβληματισμό και παράλληλα απογοήτευση, εισήλθαν στα χωράφια τους οι τευτλοπαραγωγοί της Καρδίτσας για να ξεκινήσουν τη συλλογή των τεύτλων.

Η συγκομιδή έχει ξεκινήσει, όπως σημειώνει μιλώντας στο «ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ» ο Πρόεδρος των Θεσσαλών τευτλοπαραγωγών κ. Σωτήρης Τσικρίκας, ωστόσο το κλίμα στις τάξεις των καλλιεργητών δεν είναι ευχάριστο. Αφενός η ποιότητα του προϊόντος έχει υποβαθμιστεί εξαιτίας της αργοπορίας που καταγράφηκε για την έναρξη της καμπάνιας, αφετέρου το μέλλον της καλλιέργειας φαντάζει αβέβαιο καθότι κανείς δεν μπορεί να πει αν του χρόνου θα λειτουργήσει η πολύπαθη ΕΒΖ.

Το σήμα έναρξης της συγκομιδής δόθηκε στο «και πέντε», τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των παραγωγών, ώστε τα τεύτλα να συγκομιστούν και να σταλούν για επεξεργασία στο εργοστάσιο του Πλατέος.

Η καθυστέρηση υποβάθμισε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, φέροντας ένα ακόμη πλήγμα σε όσους ηρωικούς παραγωγούς αποφάσισαν να επενδύσουν και φέτος στα τεύτλα, παρά το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί με τη τύχη της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Σε ότι αφορά την πληρωμή; Αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα…

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα