Στα Αρχαία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στη Λάρισα και καθώς μπήκαμε στη δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών κορυφώνεται η αγωνία τόσο των μαθητών, όσο και των γονέων που περίμεναν και σήμερα υπομονετικά έξω από τα εξεταστικά κέντρα.

Οι υποψήφιοι βρήκαν τα θέματα μέτριας δυσκολίας και οι καλά διαβασμένοι δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα

Σήμερα, Τρίτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας στη Βιολογία.

Ειδικά για τα Αρχαία το διδαγμένο κείμενο ήταν από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη και το αδίδακτο από τον Θεάγη του Πλάτωνα

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο Μαθηματικών του φροντιστηρίου Πουκαμισά, Μανώλη Φουντουλάκη, «τα θέματα σε γενικές γραμμές ήταν εύκολα για σωστά προετοιμασμένους μαθητές, με εύκολη θεωρία, το 2ο και 3ο θέμα να είναι βατά και τα περισσότερα υποερωτήματα να μην απαιτούν ιδιαίτερη αφιέρωση χρόνου ώστε να λυθούν».

Για τα θέματα της Βιολογίας ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος των φροντιστηρίων Πουκαμισάς, Αλέξανδρος Παπαγιαννακόπουλος σημειώνει ότι «τα σημερινά θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές ήταν αρκετά απαιτητικά, που όποιος δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα δεν θα μπορούσε να απαντήσει. Χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κάλυπταν το μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης και ακόμη και οι ερωτήσεις πολλαπλής ήταν πιο δύσκολες απ ότι συνήθως».

Όσον αφορά τα Αρχαία Ελληνικά η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του «Πουκαμισά», Γεωργία Μακρή, εκτιμά ότι «τα σημερινά θέματα στα αρχαία ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές, καθώς το διδαγμένο κείμενο ήταν πιο απαιτητικό από το περσινό και το αδίδακτο ήταν στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας με πέρυσι».

Aύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Περίπου 90.000 μαθητές, έχουν δηλώσει συμμετοχή στις φετινές Πανελλαδικές, διεκδικώντας μια από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Στους παραπάνω θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τα περυσινά στοιχεία ο αριθμός των εισακτέων ανερχόταν σε 68.394.