«Ζωντανή» η λαϊκή της Καρδίτσας ενόψει Πάσχα, αλλά με συγκρατημένες αγορές από το κοινό (ΦΩΤΟ)

Πήρε «ζωή» χθες η λαϊκή αγορά της Καρδίτσας ενόψει της Πασχαλινής περιόδου. Η προσέλευση ετεροδημοτών, αλλά και η προετοιμασία του εορταστικού τραπεζιού βοήθησαν τη λαϊκή αγορά να κινηθεί σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη ακρίβεια καθιστά συγκρατημένους τους καταναλωτές στις αγορές τους, χωρίς να προχωρούν σε αλόγιστες σπατάλες.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Άρης Πολυγένης, Πρόεδρος Σωματείου Παραγωγών οπωροκηπευτικών λαϊκών αγορών Ν. Καρδίτσας, ανέφερε ότι η κίνηση στη λαϊκή αγορά ήταν πιο αυξημένη ενόψει Πάσχα, αλλά οι καταναλωτές προχώρησαν σε μετρημένες αγορές λόγω της διαρκούς ακρίβειας.

«Γενικότερα ο κόσμος κατανοεί και βλέπει πως οι τιμές των προϊόντων στη λαϊκή είναι στα ίδια περίπου επίπεδα τηρουμένων των σημερινών δυσκολιών. Μόνο σε κάποια προϊόντα που είναι εκτός εποχής όπως μελιτζάνα και πιπεριά, είναι λίγο πιο ανεβασμένη η τιμή. Οι τιμές πάντως, όπως έλεγξε και το Σωματείο και τις σύγκρινε με αυτές του 2018, είναι όλα στο 1,5 ευρώ κατά προσέγγιση. Λόγου χάρη, το κρεμμυδάκι ματσάκι το συναντάμε στα 0,50 λεπτά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών