Ουκ ολίγες φορές μέσα από τα ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων, έχουμε περιγράψει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι που συγκροτούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τα συνεχιζόμενα lockdown και την αδρανοποίησή τους…
Ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στις ομάδες του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που μπορεί να θεωρείται ερασιτεχνικό αλλά μέσω αυτού βιοπορίζονται!

Ως γνωστόν από τις 7 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου, έχουν ανασταλεί μέχρι και οι προπονήσεις, γεγονός που έχει δημιουργήσει τρομερά προβλήματα, ακόμη και επιβίωσης σε αθλητές, προπονητές, εργαζόμενους, ενώ έχει φέρει σε αδιέξοδο και τις διοικήσεις συλλόγων.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε χθες στον πρωθυπουργό της χώρας η επιτροπή ποδοσφαιριστών ομάδων της τρίτης κατηγορίας που μάλιστα κάνουν λόγο και για κίνδυνο ασιτίας!

Αναλυτικά στην επιστολή τους τονίζουν:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.
Λαμβάνουμε το θάρρος να απευθυνθούμε σε εσάς ως τον αρμοδιότερο στην χώρα για την διατήρηση της ζωής και της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ύπαρξη αθλητισμού, όπως ορίζει το Σύνταγμα, καθώς για εμάς και τις οικογένειές μας αποτελεί ανάγκη επιβίωσης η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών Ποδοσφαίρου.

Έχουμε απευθυνθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στο αρμόδιο υφυπουργείο Αθλητισμού και έχουν καταρτισθεί τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε, όμως φαίνεται να υπάρχει κάποια κωλυσιεργία.
Αυτό που δεν έχουμε ίσως εξηγήσει καλά στους υπευθύνους είναι όχι ότι ο αθλητισμός αποτελεί το οξυγόνο για την κοινωνία μας και τα παιδιά μας και την ασπίδα από ιώσεις και ιούς, γιατί αυτό είναι αυτονόητο και το γνωρίζουν καλά οι υπεύθυνοι, αλλά το κυριότερο, οτι περίπου 1.000 οικογένειες ποδοσφαιριστών κινδυνεύουν να πεθάνουν, όχι απο κορωνοϊο, αλλά από την ασιτία.

Και τούτο, διότι στο εν λόγω πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, αν και ερασιτεχνικό, έχει αυξημένες αθλητικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα η πλειονότητα των αθλητών να έχει συμφωνήσει να τους καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης η ομάδα τους, φως, νερό, τηλέφωνο, φαγητό, γεγονός που δεν συμβαίνει λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.

Σας παρακαλούμε να πρωτοστατήσετε ως πρώτος Υπουργός και να δώσετε λύση στο θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματός μας, όχι γιατί είναι άδικο, να αγωνίζονται οι μεγάλες κατηγορίες ποδοσφαίρου και εμείς όχι, που είναι, αλλά για να προλάβετε την πλειονότητα των αθλητών από την ανέχεια και την ασιτία, ίσως και τον θάνατο, καθώς είναι βέβαιο πως αν η κατάσταση της μη επανέναρξης του πρωταθλήματός μας συνεχιστεί, οτι θα θρηνήσουμε και θύματα όχι από τον κορωνοϊό, αλλά από την ασιτία ή την απελπισία.

Ευχόμενοι και πιστεύοντας επειδή και εσείς αθλείσθε, οτι θα σταθείτε στο πλευρό μας και θα επισπεύσετε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται την επανέναρξη του αθλητισμού και στο δικό μας πρωτάθλημα,
Για την Επιτροπή Ποδοσφαιριστών
Γ Εθνικής Κατηγορίας.”