Επιστολή προς την ΕΠΟ απέστειλε η Αναγέννηση για την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ζητά την επανέναρξη.

Αναλυτικά οι “κιτρινόμαυροι” τονίζουν:

«Αγαπητοί κύριοι Ενόψει της ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 24/12/2020 με τίτλο: «Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/14.12.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Αντικατάσταση της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 80189/12.12.2020 κοινής υπουργικής απόφασης “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00” (Β’ 5486)» (Β’ 5509)» και των μέτρων που εξειδικεύονται από την ΓΓΑ, ως Διοίκηση του Α.Σ. Αναγέννηση Καρδίτσας 1904, θέτουμε υπόψη σας τα εξής για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας:

Η πρωτοφανής υγειονομική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο, έχει πλήξει καίρια, όπως είναι φυσικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, λόγω των πολλαπλών εξόδων λειτουργίας και διεξαγωγής των αγώνων, έχουν φθάσει στα όρια της επιβίωσής τους. Η αναστολή δε των αγώνων επιτείνει αυτήν την κρίση και στην αγωνιστική κατάσταση των ομάδων με συνέπειες καταστρεπτικές για την λειτουργία τους και τους σκοπούς που προσφέρουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Είναι βέβαιο ότι η συνεχιζόμενη απραξία θα επιφέρει την πλήρη οικονομική καταστροφή των Συλλόγων, αφού προοδευτικά θα υπάρχει αδιαφορία τόσο των αθλητών όσο και των φιλάθλων για την ενασχόλησή τους με τους Συλλόγους. Φρονούμε ότι μετά την έναρξη των αγώνων των πρωταθλημάτων της Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου (Super League 2 – Football League), καθώς και στα πρωταθλήματα άλλων αγωνισμάτων (καλαθοσφαίρηση, πετοσφαίρηση κλπ) είναι κρίσιμο και απαραίτητο να γίνει υπό τις ίδιες προϋποθέσεις και η έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, αφού έτσι θα υπάρχει μια συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων και στην εξέλιξη των Πρωταθλημάτων, όπως έχει οριστεί από την ΕΠΟ (Προβιβασμός, υποβιβασμός, μπαραζ κλπ).

Επιπλέον η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα βοηθήσει του Συλλόγους να διατηρήσουν την συνοχή τους με τον ενδιαφέρον τόσο στην αγωνιστική δράση των ομάδων όσο και των φιλάθλων και τυχόν χορηγών που ενισχύουν έτσι το πραγματικό έργο των Συλλόγων για την προαγωγή των αθλημάτων.

Τονίζουμε ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας που έχουν σκοπό να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και σίγουρα είμαστε και θα είμαστε αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια, γι αυτό και θα προσαρμοστούμε στους ίδιους κανόνες διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου, που ισχύουν και για τα ανώτερα Πρωταθλήματα.

Ζητούμε όλες οι δαπάνες διεξαγωγής τους (διαιτησία, παρατηρητές, ιατρός, εκτύπωση εισιτηρίων και προσκλήσεων, εισφορές υπέρ ΕΠΟ και ΕΠΣ) να επιβαρύνουν την Πολιτεία, διαφορετικά είναι απαραίτητο να μειωθούν τουλάχιστον κατά 60%, αφού οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές όταν αποφασίστηκαν αυτές και επιπλέον να επιβαρυνόμαστε με απίθανα οδοιπορικά, με δαπάνες παρατηρητών αμφίβολης ωφελιμότητας, με εισφορές υπέρ τρίτων που παραπέμπουν σε εποχές ευμάρειας και σπατάλης. Υπηρετούμε με αγάπη και αυταπάρνηση το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για το λόγο οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. «Οι καιροί ου μενετοί».

Η ανταπόκριση μας στις σύγχρονες ανάγκες είναι μονόδρομος αν θέλουμε να περισωθεί και να επιβιώσει αυτός ο ιδιαίτερα δημιουργικός χώρος. Σας καλούμε άμεσα και αποτελεσματικά να λάβετε τις αποφάσεις εκείνες που απαιτούν οι καιροί που ζούμε και να δούμε την άμεση και ασφαλή γρήγορη επανέναρξη των Πρωταθλημάτων

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Α.Σ. Αναγέννηση Καρδίτσας 1904