Μετά από την εποικοδομητική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο και την απόφαση δημιουργίας ενός θεματικού πάρκου για τη μέλισσα στο Δήμο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην κοινότητα Καλλιθήρου και πιο συγκεκριμένα στο πάρκο που βρίσκεται στα ανατολικά του οικισμού, που απέχει λίγα μόλις μέτρα από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Εκ μέρους του Δήμου μετά από σχετικές οδηγίες του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσανίτης και η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Ναταλία Τζέλλου. Από το τοπικό συμβούλιο Καλλιθήρου παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγγελάκος και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Κολοβός, καθώς και μέλη του συμβουλευτικού φορέα για την προστασία των μελισσών «SOS BEE».

Ο χώρος εμβαδού 14 στρεμμάτων περίπου, χαρακτηρίζεται ιδανικός για τη δημιουργία του μελισσοκομικού πάρκου και η ανάπλασή του σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και αξιοποίηση του υπαίθριου θεάτρου που υπάρχει στον χώρο, θα αποτελέσουν σημαντικό πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους του Δήμου Καρδίτσας όσο και για τους επισκέπτες από την επικράτεια, καθώς θα αναπτυχθεί μελισσοκομικός, πολιτιστικός και μαθητικός τουρισμός με πολλά οφέλη για την περιοχή. Μέσα σε ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον οι επισκέπτες (πολίτες και σχολεία) θα μπορούν  να πληροφορούνται για τη μέλισσα, τα προϊόντα της, τη μελισσοκομία και τα είδη μελιού που παράγονται στην περιοχή.  Ακολουθώντας το πέταγμα της μέλισσας θα πληροφορούνται τη σημαντικότητα των επικονιαστών και της μελισσοκομίας από ειδικευμένους επιστήμονες και μελισσοκόμους.

Ο επισκέπτης της περιοχής εκτός από το θεματικό πάρκο, μπορεί επίσης να επισκεφτεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, τους τρεις αρχαιολογικούς χώρους με το αρχαίο κάστρο και τον ΙΝ Αγίου Αθανασίου του 1857 που βρίσκονται στον ομώνυμο λόφο, στην κοινότητα Καλλιθήρου και φυσικά τη λίμνη Ν. Πλαστήρα και το φράγμα της, δεδομένου ότι το Καλλίθηρο βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στον οδικό άξονα Καρδίτσας – Καστανιάς – φράγμα λίμνης Ν. Πλαστήρα και μόλις 10 χλμ από την Καρδίτσα.