Το… λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό συνεχίζεται και μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού!
Στο νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξειδικεύτηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς και παράγοντες στη συνέχεια, δεν ακούστηκε κάτι για επανέναρξη, έστω των προπονήσεων, στις ερασιτεχνικές αθλητικές διοργανώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι η περίοδος απραξίας συνεχίζεται.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Συγκεκριμένα για τον αθλητισμό ισχύουν τα παρακάτω:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:– Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Superleague I, και ΙΙ, Basket league και Volleyleague ανδρών και γυναικών, καθώς και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και β) των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.
Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον α) έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ
Ο… καταποντισμός, λοιπόν, αθλητών, προπονητών, συλλόγων κι ενός ολόκληρου κόσμου στο ερασιτεχνικό αθλητικό στερέωμα συνεχίζεται και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ταυτόχρονα ένα σοβαρό μέτρο οικονομικής στήριξης για ανθρώπους που έχουν και βιοποριστικό πρόβλημα πλέον.