Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και εκπλήξεις με το μεταναστευτικό- προσφυγικό στη Θεσσαλία, ανέφερε το μεσημέρι μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας», ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Άλλωστε» συνέχισε «η δήλωσή μου ότι δεν θα ξαναπάω σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση και συνεννόηση από την κυβέρνηση , με την αυτοδιοίκηση, για να κάνω τη γλάστρα, ήταν εκείνη που ανάγκασε τον πρωθυπουργό, να συγκαλέσει τη σύσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

«Η δήλωσή μου αυτή,  εξέφραζε και την ενόχληση για το γεγονός ότι ξαφνικά και χωρίς καμία προετοιμασία, ξυπνούσε ένα χωριό και έβλεπε πως από 10 κατοίκους την επόμενη μέρα είχε 110, από τους οποίους οι 100 ήταν πρόσφυγες.

Παρόμοια δήλωση δεν έκανε κανένας άλλος περιφερειάρχης, κανένας δήμαρχος και κανένας βουλευτής, τόσο στη Θεσσαλία, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα» .

Δύσκολο να υπάρξει άλλη δομή σαν του Κουτσόχερου στη Θεσσαλία

Ερωτηθείς σχετικά πάντως είπε πως δεν θεωρεί πιθανό να υπάρξει άλλη δομή σαν αυτή του Κουτσόχερου στην υπόλοιπη Θεσσαλία, χωρίς όμως να μπορεί να το αποκλείσει, ενώ ανάφερε πως δεν γνωρίζει αν τελικά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, περιλαμβάνεται και η ΒΙΠΕ Γοργοβιτών για τη δημιουργία δομής, αν και υπήρξε αναφορές από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, για τη χρησιμοποίηση ανενεργών Βιομηχανικών περιοχών.