Μετά μέσα του επόμενου μήνα στην καλύτερη των περιπτώσεων, πιθανώς να αρχίσει η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, στην περιοχή της Φαναρίου.
Οι εργασίες στις κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί εδώ και έναν χρόνο, με το σταθμό να διαθέτει σύγχρονες υποδομές. Ωστόσο παραμένει ακόμη ανενεργός, καθώς δεν έχει στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό. Έτσι παρά τη βούληση που είχε εκφράσει η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ για έναρξη λειτουργίας του Σταθμού από τον περασμένο Σεπτέμβρη, η δομή δεν έχει ακόμη στελεχωθεί προκειμένου να υποδεχτεί παιδιά και βρέφη.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» μέλη του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, υπογράμμισαν ότι από επίσημο υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου, ενημερώθηκαν ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόσληψη προσωπικού έχει σταλεί στο ΑΣΕΠ. Ακολούθως από τον ΑΣΕΠ θα εκδοθεί η σχετική προκήρυξη και με δεδομένο το γεγονός ότι πρόκειται για μια γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα για τη οριστική διεκπεραίωσή της, το υπουργείο ευελπιστεί να έχει ολοκληρωθεί το θέμα των προσλήψεων μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Σύλλογος Γυναικών πάντως εμφανίζεται επιφυλακτικός για τον χρονικό ορίζοντα που θέτει το υπουργείο, με δεδομένη και τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στο θέμα των προσλήψεων.

Ο σταθμός θα φιλοξενήσει 100 νήπια και ανά 15 παιδιά προβλέπονται προσλήψεις δύο εργαζομένων με σύμβαση εργασίας διάρκειας 11 μηνών.

Η μόνη στελέχωση που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο βρεφονηπιακό σταθμό, είναι στον κλάδο των καθαριστριών, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσλήψεων που έχει πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ σε δημόσιους οργανισμούς. «Ο χώρος είναι καθαρός» σημειώνει ο Σύλλογος Γυναικών, επισημαίνοντας όμως ότι οι καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες!