Με ένα “κλικ στη φύση” απαθανάτισε ένα σαλιγκάρι στη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και κατάφερε να διακριθεί σε έναν ακόμη φωτογραφικό διαγωνισμό.

Ο λόγος για τον συμπολίτη Αλέξη Αλεξανδρή οι φωτογραφίες του οποίου συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν σε διαφορους διαγωνισμούς. Μετά το βραβείο που κέρδισε σε διαθνή διαγωνισμό με την επική φωτογραφία της Ιεράς Μονής Ρουσσου Μετεώρων, σειρά είχε αυτή τη φορά ένας έπαινος στον πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό «Click στη φύση» που διοργανώθηκε από το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Περιοδικό Φωτογράφος, στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP 4 NATURA.

Στο διάστημα 17/2/2020 – 30/4/2021, υπεβλήθησαν 7.937 συμμετοχές από 1.071 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους. Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Καλδή, αρχισυντάκτη του Περιοδικού Φωτογράφος, Ιάσονα Κάντα, Υπεύθυνο επικοινωνίας και κινητοποίησης του WWF Ελλάς και τους φωτογράφους Χρήστο Βλάχο, Λουκά Χαψή και Andrea Bonetti, επέλεξε προς βράβευση 20 συμμετοχές στην κατηγορία των επαγγελματιών φωτογράφων και 20 συμμετοχές στην κατηγορία των ερασιτεχνών φωτογράφων.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής με τη φωτογραφία ενός σαλιγκαριού κατάφερε να αποσπάσει έπαινο στην κατηγορία των επαγγελματιών. Στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρονται τα εξής: “Σαλιγκάρι στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 680 ειδη σαλιγκαριών, ο υψηλότερος αριθμός στην Ευρώπη σε σχέση με την έκταση της χώρας.

Αλέξης Αλεξανδρής

Επιπλέον, πάνω από 6 στα 10 είδη σαλιγκαριών στην Ελλάδα είναι ενδημικά, δηλαδή υπάρχουν μόνο στη χώρα μας και πουθενά αλλού στον κόσμο!”. Ο φακός του Αλέξη Αλεξανδρή δεν σταματά ποτέ και όπως όλα δείχνουν ο ίδιος έχει βάλει πλώρη για πολλές ακόμα διακρίσεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Η αστείρευτη έμπευσή του και η καλλιτεχνική ματιά του στα προφανή, τον οδηγούν σε νέα μονοπάτια…

Η φωτο του Αλέξη Αλεξανδρή