Η ψυχρή λίμνη στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας, θα έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr την εκδήλωση τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων κατά τη διάρκεια της Τρίτης 23/06. Τα φαινόμενα, όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή, θα είναι περισσότερο γενικευμένα και πιο έντονα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr, υπάρχει έντονο νδεχόμενο ν εκδηλωθούν καταιγιδες μετά τις 6.00 το απόγευμα στη δυτική Θεσσαλίαςα και συγκεκριμένα στις περιοχές καρδίτσας, Μουζακίου, Πύλης , Τρικάλων και καλαμπάκας, ενώ ασθενείς βροχές αναμένονται στο Νομό Λάρισας τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Κίνδυνος για έντονα καιρικά φαινόενα σύμφωνα με το χάρτη τoυ meteo.gr πέρα από τη ΒΔ Θεσσαλία, υπάρχει και για Φάρσαλα και Αλμυρό:

Νέο κύμα βροχών και καταιγίδων το απόγευμα στη δυτική Θεσσλία

Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Τρίτης 23/06, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα, παρουσιάζονται στοn ν παραπάνω χάρτη .