ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Στο ίδιο έργο θεατές! Η… ταινία αυτή παίζεται επί μονίμου βάσεως! Και δώστου εκεί να την παρακολουθούμε κάθε φορά ενώ γνωρίζουμε το σενάριο και τις ερμηνείες απ’ έξω κι ανακατωτά! Οι μόνοι που αλλάζουν είναι οι ηθοποιοί του θιάσου! Η παράσταση παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη!

Κι όμως εκεί στημένοι, πίσω από τις οθόνες, καθόμαστε στις θέσεις μας και παρακολουθούμε μ΄ ανοιχτό το στόμα! Το “επιτελικό κράτος” έχει συνέχεια! Είναι υπερκομματικό και διαπαραταξιακό!!!

Μέχρι και το στέγαστρο της εξέδρας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (ΦΩΤΟ) έπεσε με είκοσι πόντους χιόνι! Όσοι, δε, διέσχισαν την Αττική Οδό, βίωσαν το αποτέλεσμα αυτής της… συνέχειας!

Άφησαν τ’ αυτοκίνητα στο δρόμο, πήδηξαν τις μπάρες κι έψαχναν μέσα στη χιονοθύελλα απάγκιο για να μην πεθάνουν από το κρύο! Οχι δεν βρίσκονταν σε κάποια στέπα της Σιβηρίας, ούτε στα Ιμαλάια, ούτε στις κορυφές των Ανδεων στη Χιλή που είχε πέσει το αεροπλάνο με τους αθλητές του ράγκμπι! Στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας ήταν!!!

Στον σύγχρονο και πιο ακριβοπληρωμένο αυτοκινητόδρομο των Βαλκανίων! Στην ξακουστή σε όλο το ντουνιά Αττική οδό! Εκεί ξημέρωσαν καμια 2.000 συνάνθρωποι, αφού προηγουμένως πλήρωσαν και τα έξοδα… διανυκτέρευσης (διόδια)!!!

Ακόμη κι αν καταστραφεί η χώρα απο κανένα ηφαίστειο, από καμια πυρκαγιά ή κανέναν χιονιά (μην ξεχνάτε ότι διανύουμε εποχές… κλιματικής αλλαγής όπου το καλοκαίρι κάνει ζέστη και το χειμώνα κρύο!), τα μόνα που σίγουρα θα λειτουργούν θα είναι αυτά τα χαριτωμένα σπιτάκια που είναι διάσπαρτα στους δρόμους όλης της επικράτειας!

Μπορεί να καταστρέφεται το σύμπαν, μπορεί να εισβάλουν εξωγήινοι κι εμείς θα οφείλουμε να σταματάμε στη μπάρα να πληρώσουμε για τη διέλευση! Θα μας εύχεται ο ευγενικός υπάλληλος “καλό δρόμο” και θα συνεχίζουμε απτόητοι το ταξίδι μας προς την… άβυσσο!!!

Αυτό δηλαδή που έκαναν όσοι είχαν την έμπνευση προχθες να εισέλθουν και να διασχίσουν την Αττική Οδό. Πλήρωσαν τα… ναύλα τους για να περάσουν μια αξέχαστη περιπέτεια εφάμιλλη αυτών που περιέγραφε ο Τζακ Λόντον για τους χρυσοθήρες της Αλάσκας, στο βιβλίο του “το κάλεσμα της Αγριας Φύσης”!

Τι θα ήταν άλλωστε η ζωή δίχως λίγη περιπέτεια, αδρεναλίνη και σασπένς; Μέσα σε μια μουντή καθημερινότητα με χίλια προβλήματα, όσοι πέρασαν τη νύχτα στις… Αλπεις των Αθηνών θα χουν να το διηγούνται!  Μέχρι και τον δικό μας τον Γιάννη Μπουρούση είδαν από κοντα να τους βοηθά να απεγκλωβιστούν!!!

Άσε που ορισμένοι διασφάλισαν και κάποια λεπτά δημοσιότητας και προβολής σε εκπομπές τεράστιου τηλεοπτικού κύρους!

Οι διοδάρχες μας πέρα όλων των άλλων ευεργεσιών που κάνουν για την πατρίδα φροντίζουν πλέον και για την ψυχαγωγία μας.

Χαλάλι η χρηματοδότηση. Ζήσε κι εσύ τις χίλιες και μια νύχτα στην Αττική Οδό…!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Aν κάποιος κάνει μια «χρονική αλχημεία» και γυρίσει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 για να παρακολουθήσει τηλεοπτικά ρεπορτάζ κάλυψης προβλημάτων που προέκυπταν από καιρικά φαινόμενα (φωτιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις), θα δει τα ίδια που βλέπει τώρα!

Τα φαινόμενα!
Την ίδια κάλυψη των γεγονότων, αλλά και τις ίδιες δηλώσεις από τους ιθύνοντες! Σα να μην πέρασε μια μέρα! Το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξει είναι ότι ευθύνονται τα… έντονα καιρικά φαινόμενα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε δεν έφεραν ονόματα!

Εκτόνωση!
Τώρα όπως είναι γνωστό βαφτίζονται! Καλό είναι πάντως διότι έχουμε κάποιον να… βρίζουμε κάθε φορά που παθαίνουμε μια συμφορά. Σε κάποιον πρέπει να ξεθυμάνουμε. Ετσι μπορούμε ν’ αρχίσουμε να ξεβαφτίζουμε Διομήδη, Ιανό, Ελπίδα, Βίκτωρα, Θωμά, Αγησίλαο, Επαμεινώνδα κλπ! Αφού τους περνάμε γεννεές δεκατέσσερις επιστρέφουμε στην καθημερινότητα…

Μπουρούσης ο διασώστης!

Το γύρο της Ελλάδας έκανε η κίνηση του Γιάννη Μπουρούση να χρησιμοποιήσει το “θηρίο” αυτοκίνητο που διαθέτει για να απεγκλωβίσει κόσμο στην Αττική Οδό! Xωρίς δεύτερη σκέψη ο Καρδιτσιώτης σέντερ προσπάθησε να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο και δίχως μάλιστα να είναι ειδικός για τέτοιες καταστάσεις. Αλλα θα μου πείτε είδαμε και τους… ειδικούς πως άφησαν τον κοσμάκη να ξεπαγάζει από το κρύο στο κέντρο της Ελλάδας! Η αλληλεγγύη τελικά είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε μέσα σ’ αυτούς τους απίθανους καιρούς που βιώνουμε για να παραμείνουμε όρθιοι. Και απ’ αυτή τουλάχιστον διαθέτουμε μπόλικη! Πολλά μπράβο στον Γιάνναρο και καμαρώνουμε για την προσπάθειά του!

——————————-

«Όλοι πίσω! Ολοι Πίσω! Πλανηθήκαμε»

Γέρων Πορφύριος – Ελληνας μοναχός