Ρώσικοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο και τραυματισμό τουλάχιστον 15 Τούρκων στρατιωτών, όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Οι αεροπορικές επιθέσεις, σύμφωνα με το SOHR εκτελούνται από ρωσικά και συριακά αεροσκάφη σε τουρκικές θέσεις στην περιοχή Κανσάφρα, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.
Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τουρκικές θέσεις στο Ιντλίμπ

Αρκετά τουρκικά οχήματα είχαν καεί και υπέστησαν ζημιές επίσης.

Το SOHR ανέφερε νωρίτερα ότι οι τουρκικές δυνάμεις, οι αντικαθεστωτικοί και οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν νέα επίθεση από εδάφους, στην πόλη Al-Nayrab, που ελέγχεται πλέον από τις δυνάμεις του καθεστώτος, στον ανατολικό τομέα της ύπαιθρου της Ιντλίμπ.

Η επίθεση συνοδεύτηκε από έντονες ρίψεις πυραύλων και χρήση πυροβολικού από τις εουρκικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών για τρίτη φορά στη σειρά, μετά την αποτυχία δύο προηγούμενων επιθέσεων που διεξήγαγαν οι Τούρκοι και οι αντιπρόσωποι τους.

Αξιόπιστη πηγή ενημέρωσε το SOHR ότι πολλά τουρκικά οχήματα είχαν καεί και υπέστησαν ζημιές μετά την προηγούμενη αεροπορική επιδρομή στην περίμετρο του τουρκικού σταθμού στο Κανσάφρα, συγκεκριμένα στο Jabal al-Zawiya. Τα θύματα μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών, υπήρξαν ως αποτέλεσμα αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποιήθηκαν από το καθεστώς, αλλά και των ρωσικών αεροσκαφών.

Επιπλέον, ο αριθμός των επιδρομών που διεξήχθησαν από το καθεστώς και τα ρωσικά αεροσκάφη τη Δευτέρα ανήλθε σε 120, με στόχο τα Balion, Ehim, Al-Bara, Al Fatira, Kawkabeh, Mohambel, Kafr Nabl, Hazarin, Basqala και σε άλλες πόλεις και χωριά του Jabal al-Zawiya στην ύπαιθρο Idlib. Εκτός από τις θέσεις στο Jebel Shahshabo, ενώ το κέντρο πολιτικής άμυνας στο Μπαλόνι έπαψε να λειτουργεί αφού είχε άμεση στόχευση από ρωσικά αεροσκάφη.

Συνομιλίες Ρωσίας – Τουρκίας

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τουρκικές θέσεις στο Ιντλίμπ

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η Μόσχα και η Άγκυρα ετοιμάζουν μια νέα σειρά διαβουλεύσεων για την κατάσταση στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

«Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μια νέα σειρά διαβουλεύσεων, η οποία ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε μια συμφωνία για το πώς θα πετύχουμε, ώστε να υπάρξει πραγματικά μια ζώνη αποκλιμάκωσης και να μην επιχειρούν εκεί οι τρομοκράτες», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο Λαβρόφ, επεσήμανε ότι «κανένας και ποτέ δεν συμφώνησε στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, ότι δεν θα δίδονται στους τρομοκράτες απαντητικά πλήγματα, σε περίπτωση που θα επιχειρήσουν να δράσουν όπως άρχισαν να δρουν».

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τουρκικές θέσεις στο Ιντλίμπ

zougla.gr