Τις εργασίες αποπεράτωσης στο ανάχωμα του ποταμού Ενιπέα επίβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τ.Κ Ορφανών κ. Ιωάννη Παπαβασιλείου. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του που μια ακόμη παρέμβαση αντιπλημμυρικού χαρακτήρα ολοκληρώνεται: ‘’ Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει δεν σταματάμε ούτε στιγμή τις παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τον ΙΑΝΟ.

Πόσω δε μάλλον όταν πρόκειται για σημεία κομβικά που προστατεύουν ολόκληρους οικισμούς και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ένα από αυτά το ανάχωμα στον ποταμό Ενιπέα, στο ύψος της Τ.Κ Ορφανών, όπου σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Λάρισας και τον πρόεδρο της Τ.Κ Ορφανών αποπερατώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που είχε υποστεί.

Ανύψωση τοιχωμάτων, έμφραξη ρωγμών και καθαρισμός από φερτά υλικά είναι οι κυριότερες εργασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν. Να υπενθυμίσω ότι και αυτή η παρέμβαση είναι τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού για αντιπλημμυρικά έργα, σύμφωνα με την πολιτική της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού’’.