Για σφοδρό χειμώνα που θα έρθει από αύριο Τετάρτη στη χώρα προειδοποιεί ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στο facebook. Όπως γράφει δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τον καλό καιρό, γιατί έρχεται χειμώνας που θα φέρει απότομη πτώση της θερμοκρασίας- ο ίδιος την υπολογίζει εώς και 15 βαθμούς Κελσίου- και με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο μέχρι και τα 200-300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και το Σάββατο.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος:

Μην παρασύρεστε από τον ήλιο και τις σχεδόν ανοιξιάτικες συνθήκες που επικρατούν, θα επιστρέψει ο χειμώνας από την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα και πολύ γρήγορα (μέχρι και το βράδυ της ίδιας μέρας) και στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Αναμένονται σταδιακά ενισχυμένοι βοριάδες έως και 8 μποφόρ από την Τετάρτη και έπειτα, πτώση της θερμοκρασίας κατά 13-15°C, χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις από την Πέμπτη που θα απασχολήσουν κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, φαίνεται ότι το κρίσιμο υψόμετρο χιονοπτώσεων θα είναι ενδεικτικά τα 200-300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η χειμωνιάτικη αυτή κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και περίπου και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή και μετά προβλέπεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας.