Με τις μηχανές…στο φουλ όλο το προηγούμενο τριήμερο, μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας, πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου.

Μετά από συνεργασία της Π.Ε Καρδίτσας τόσο με το δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, όσο και τους προέδρους των Τ.Κ Μακρυχωρίου και Κοσκινά κ.κ. Κων/νο Αργυρόπουλο και Γιώργο Αγγελούση, αλλά και τον τοπικό σύμβουλο Ψαθοχώρας κ. Φώτη Αργυρίου, έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία καθοριστικά για την άρδευση.

Έτσι στο φράγμα στον Κοσκινά έγινε καθαρισμός της γέφυρας από φερτά υλικά και ‘’έκλεισαν ‘’ οι πόρτες για τη συλλογή υδάτων. Στην Ψαθοχώρα και στο Μακρυχώρι διανοίχτηκαν αρδευτικά κανάλια για τη διευκόλυνση των αρδευόμενων περιοχών.

‘’Προχωρούμε με μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας σε παρεμβάσεις στο αρδευτικό δίκτυο του νομού, όπου κρίνεται σκόπιμο- και θα συνεχίσουμε-, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου. Παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη ροή του νερού σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών χωρίς προβλήματα’’ τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος.

‘’Είναι άλλωστε σαφής η βούληση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, να στηριχθεί με τέτοιες ενέργειες ο πρωτογενής τομέας, και να είμαστε ως Περιφέρεια δίπλα στον αγρότη- παραγωγό’’.