Την προετοιμασία των τριών διαγωνισμών με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή έξι νέων δικαστικών μεγάλων, καθώς και την ανακατασκευή άλλων έξι μεταξύ αυτών και της Καρδίτσας, ξεκίνησε το υπουργείο Υποδομών.

Αυτές τις ημέρες προκηρύχθηκαν οι κλειστοί διαγωνισμοί, με πρόσκληση τριών εταιρειών, ώστε να επιλεγούν οι σύμβουλοι που θα προετοιμάσουν τους τρεις διαγωνισμούς. Οι διαγωνισμοί αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στην χρονιά, αν δεν υπάρξει εκ νέου αλλαγή στον σχεδιασμό των έργων.

Στον πρώτο διαγωνισμό εντάσσεται η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου καθώς και η ανακατασκευή των υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Στον δεύτερο διαγωνισμό ΣΔΙΤ εντάσσεται η ανέγερση των νέων δικαστικών μεγάρων σε Κιλκίς, Σέρρες και Εδεσσα, καθώς και η ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στον τρίτο διαγωνισμό εντάσσεται η κατασκευή των νέων δικαστικών μεγάρων σε Λαμία και Βόλο και η ανακατασκευή των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα δικαστήρια σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα. Οι ανάδοχοι θα αναλάβουν την κατασκευή των νέων κτιρίων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων, αλλά και τη συντήρησή τους.