Σε μίνι- καραντίνα βρίσκεται από σήμερα ο Αμπελώνας έπειτα από απόφαση του υπουργείου Πρστασίας του Πολίτη, καθώς από τις 6.00 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα που περιλαμβάνον την απαγόρευση υναθρπίσεων άνω των 6 ατόμων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας πντού, την απαγόρευση εκδηλωσεων όπως παρτι, συναυλίες κοινωνικές εκδηλώσεις κλπ. Την ίδια ώρα μία ακόμη γυναίκα 81 ετών από τον Αμπελώνα διασωληνώθηκε χθε βράδυ στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού, ανεβαζοντας τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στη ΜΕΘ σε 4 εκ των οποίων οι τρεις από τον Αμπελώνα, όπου έλαβε χώρα ο περιβόητος γάμος, ή οι γάμοι, καθώς μετά τις 26 Ιουλίου ακολούησε την 1η Αυγούστου ακόμη ένας.

Θυμίζουμε ότι στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού έχουν διασωληνωθεί άλλοι δύο κάτοικοι Αμπελώνα, ένας 67χρονπς και μία 70χρονη, που επισης είχαν παραστεί στο γάμο της 26ης Ιουλίου.

Τι αφορούν τα περιοριστικά μέτρα

Σε μίνι -καρντίνα πό τις 6,00 το πρωί σήμερα ο Αμπελώνας- ακόμη μία γυαίκα που παρέστη στο γάμο διασωληνώθηκε

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
Aναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το yπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00.

Σε μίνι -καραντίνα πό τις 6,00 το πρωί σήμερα ο Αμπελώνας- ακόμη μία γυναίκα που παρέστη στο γάμο διασωληνώθηκε