Στους πολίτες προς χρήση παραδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ο ο νέος δρόμος Δέλτα Καρδίτσας- Παλαμάς, συνολικού προϋπολογισμού 13, 8 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδότησε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που βγάζει από την απομόνωση την περιοχή του Παλαμά, ενισχύει την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων μεταξύ Καρδίτσας, Παλαμά, Φαρκαδόνας και Τρικάλων και με τη σύνδεση του με τον αυτοκινητόδρομο Ε- 65, δημιουργεί νέες συνθήκες ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή τμήματος της Επαρχιακής Οδού 16 και ειδικότερα στο τμήμα από τη σύνδεση στον κυκλικό κόμβο Χ.Θ. 80+400 με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 (ο οποίος αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών) και την πόλη της Καρδίτσας, έως την είσοδο της πόλης του Παλαμά, συνολικού μήκους 9,2 χιλιομέτρων με 11,3 χιλιόμετρα παράπλευρου οδικού δικτύου και 3 ισόπεδους κόμβους στην είσοδο των Γοργοβιτών (πορεία από Δέλτα προς Παλαμά), στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ. και εντός του οικισμού Μάρκου.