Παρόλο που φαινόταν ένα ήρεμο καλοκαίρι για τα μεταγραφικά του γυναικείου τμήματος του συλλόγου, οι ιθύνοντες της ομάδος έχουν βαλθεί να μας φορέσουν τα γυαλιά καθώς μετά την απόκτηση της Κωσταντίνας Βουλγαράκη, καταφέρνουν να προσγειώσουν στην Καρδίτσα και τη Μαρία Ντόνα με πολλές παραστάσεις από Α2 και Pre Leage.

Πρόκειται αναμφίβολα για την μεγαλύτερη μεταγραφή του γυναικείου τμήματος σου ΣΠΑΚ το οποίο ξεκάθαρα πλέον φαίνεται ότι αλλάζει επίπεδο.
Μετά την αποχώρηση της Ευγενίας Παπαγεώργου, η οποία έκλεισε τον κύκλο σπουδών της στην Κτηνιατρική, οι ιθύνοντες του γυναικείου τμήματος ανέβασαν ακόμα υψηλότερα τον πήχη με την υπέρβαση που ακούει στο όνομα Μαρία Nτόνα σε μία ιδιαίτερα νευραλγική θέση για κάθε ομάδα, της πασαδόρου.

Με επιδέξιους χειρισμούς και ντεμαράζ συζητήσεων κατάφεραν τελικά να αποσπάσουν το πολυπόθητο ναι από μια αθλήτρια η οποία αποτελούσε ”μήλον της έριδος” για όλες τις ομάδες της Θεσσαλίας.
Η Μαρία Ντόνα είναι πασαδόρος με σπάνια ποιότητα και ύψος που ΄΄τρομάζει΄΄ καθώς βλέπει τον κόσμο από τα 1.87 m.

Στα 29 της έχει ένα πλούσιο βιογραφικό καθώς έχει περάσει από Μαρκόπουλο, Ένωση Βύρωνα, Ίωνες , ΖΑΟΝ Κηφησιάς και Βριλήσσια, όπου με τις εμφανίσεις της κέντρισε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, με τα χρώματα της οποίας κατάφερε να φτάσει μέχρι τελικό κυπέλλου Ελλάδος τη σεζόν 2018-2019, με τελευταίο σταθμό της τον Φιλαθλητικό Λάρισας.

Πρόκειται πραγματικά για μια πολυδιάστατη παίκτρια που χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα και την ποιότητα της πάσας της, της αντίληψης της καθώς όσο εύκολα μπορεί να βγάλει τις συμπαίκτριες της χωρίς μπλοκ αντιπάλου άλλο τόσο μπορεί να τελειώσει και η ίδια τις μπάλες και τέλος φαντάζει ένα απροσπέλαστο τείχος στο φιλέ λόγω του ύψους της. Με τέτοια πασαδόρο και τις δύο αρχηγούς της ομάδας Ιωάννα και Βάσια (1.85 μ. έκαστη) ψηλώνει απότομα η ομάδα, που θα στηριχθεί φέτος και στο μπλοκ της.

Η Μαρία θα έχει διττό ρόλο φέτος, καθώς πέραν από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις θα αναλάβει και τμήματα υποδομών της ομάδας με σκοπό να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία της στο μέλλον του Συλλόγου, βάζοντας και αυτή το λιθαράκι της στην καταπληκτική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες από τους προπονητές Κώστα Λαζινό, Σάκη Αλεξίου, Αντώνη Θάνο και Τάσο Παπαγεωργιου.