ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ για μία ακόμη φορά στην εκπομπή της Κυριακής την… παράνοια που επικράτησε κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο στην Αναγέννηση. Να έχει εξαφανιστεί η ομάδα από προσώπου γης για πρώτη φορά στην ιστορία, να μείνει χωρίς ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες η Καρδίτσα και να συνεχίζεται ο χαβαλές…

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή που ψάχνει όλη η Ελλάδα να βρεί που πήγε η… Αναγέννηση, έχουμε, λέει, σε εξέλιξη πορεία πρωταθλητισμού στο τμήμα μπάσκετ!!! Δηλαδή, την ώρα που η ποδοσφαιρική ομάδα φορούσε τις φανέλες του 2012, ξοδεύονταν λεφτά και από τα έσοδα συλλόγου για να διεκδικήσει άνοδο το μπάσκετ από την ΕΣΚΑΘ στη Γ’ Εθνική!!!

Μέχρι και από τα… «αγιοβασιλιάτικα» υπήρξε ενίσχυση την ώρα που ο Ραχαβέλιας για όλη την πλάτη που έβαλε πήρε 200 ευρώ, ενω η ομάδα αποσύρονταν γιατί, λέει, δεν είχε χρήματα!!!

ΔΗΛΑΔΗ το όραμα που μπήκε στο σύλλογο το 2015 (κι όταν η Αναγέννηση ήταν σε σταθερή τροχιά στη Β’ Εθνική) για απλωμα και δημιουργία τμημάτων σε άλλα αθλήματα με σκοπό την καλλιέργεια ακαδημιών, εξελίχθηκε σε πορεία πρωταθλητισμού για να κάνουν το… κομμάτι τους κάποιοι που έμαθαν την Αναγέννηση το 2018!!!

ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ καμια selfie σε κανένα δείπνο και να το παίζουν “Αναγεννησάρες” στον κόσμο! Θα μας “την πούν” κιόλας! Ποιοί; Αυτοί που μέχρι χθες δεν ήξεραν κατα που πέφτει το γήπεδο, τι χρώματα φορούσε η ομάδα και ασχολούνταν με το… δωδεκάθεο! Τον Ηφαιστο, τον Δία, την Ηρα, την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα…!!!

ΕΝΑΣ εξ αυτών που διαφώνησαν για τις “άρπα κόλλα” συγχωνεύσεις και τις αλχημείες, ακόμη και στα πέραν του ποδοσφαίρου τμήματα ήταν ο υπογράφων. Απο την πρώτη στιγμή η άποψή ήταν συγκεκριμένη και διατυπωμένη ευθέως. Ναι, στην δημιουργία τμημάτων, αλλά με σύνεση, συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους της περιοχής.

ΟΧΙ στις φωτοβολίδες για να δείξουμε ότι κάνουμε κάτι, όχι να αφήσουμε στο έλεος του θεού τη ναυαρχίδα του αθλητισμού της περιοχής, δηλαδή την ποδοσφαιρική Αναγέννηση και να πάμε στα “τυφλά” για μια εφήμερη δόξα στο τοπικό!!!

ΚΑΙ άντε βγαίνουμε διότι παίζουν και παιδιά που κατέχουν το μπάσκετ από τη δεκαετία του ‘90 όταν έπαιζαν στο Γυμναστικό! Mετά τι θα γίνει; Ποιος θα βάλει κανένα τριαντάρι χιλιάδες ευρώ που θα χρειαστεί η ομαδα μόνο και μόνο για να υπάρχει;

ΘΑ ανταγωνίζεται δηλαδή το ένα τμήμα με το άλλο στο σύλλογο στην ανεύρεση εσόδων; Θα έχουμε την Αναγέννηση να παίζει με το Θεσσαλικό Γοργοβιτών και θα ψάχνουμε χρήματα να στηρίξουμε το… BC για να ανεβοκατεβαίνει από το τοπικό; Ημαρτον….

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Και του χρόνου που δεν θα έχει “αγιοβασιλιάτικα” τι θα γίνει;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Τυφλός, όταν έπεσε σε εμπόδιο είπε, μέχρις εδώ φτάνει ο κόσμος»

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Κούκλες… μπαμπούσκες σε διάφορα σχέδια για όλες τις περιστάσεις!!!

Για να μην μπερδεύομαστε, λοιπόν, με αποψεις εκ του πονηρού! Εμείς είμαστε οι πρώτοι που χαιρετίσαμε την δημιουργία τμημάτων στην Αναγέννηση και πέραν του ποδοσφαίρου. Κι όχι τώρα. Απο την δεκαετία του ‘90 όταν κάποιοι που “πουλάνε μυαλό” και έπαρση τώρα, δεν είχαν γεννηθεί!

Με ποιο τρόπο όμως τα ενθαρρύναμε; Με την λογική! Διότι ούτε τότε τα τμήματα έγιναν όπως έπρεπε καθώς ουσιαστικά ανταγωνίζονταν την ομάδα του ποδοσφαίρου στα έσοδα. Ενας απο τους λόγους που η Αναγέννηση έμεινε τέσσερα χρόνια στη Δ’ Εθνική από το 2000 και μετά ήταν και αυτός! Δεν ήταν συσπειρωμένη σε ένα στόχο…

Άλλο, λοιπόν, να καλλιεργείς ως σύλλογος συνετά και με μακροπρόθεσμο πλάνο τμήματα, κι άλλο να κάνεις κοστοβόρο πρωταθλητισμό στην “κούφα” σε οποιοδήποτε άθλημα την στιγμή που εξαφανίζεσαι ποδοσφαιρικώς! Ελεος δηλαδή…

Δεν είμαστε ούτε στην Αθήνα, ούτε στη Θεσσαλονίκη για να έχουμε μια τεράστια αγορά που θα μπορούσε να στηρίξει προσπάθειες πρωταθλητισμού παντού. Αρα, η σύνεση και η σοβαρότητα είναι τα πρώτα ζητούμενα…

Γιατί αν αρχίσουμε να πετάμε… χαρταετό, αργά ή γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα μπλεχτούμε στα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ και θα γίνουμε… λαμπάδα!!! Οπως συνέβη δηλαδή φέτος!!!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ