Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε ότι στα τέλη του Μάρτη είναι πολύ πιθανό να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας!
Μάλιστα προανήγγειλε επιστροφή στις προπονήσεις στα τέλη Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα της football league, τονίζοντας ότι θα ξεκινήσει νωρίτερα.

Όλα αυτά καλλιέργησαν ένα αίσθημα αισιοδοξίας σε όλους τους εμπλεκόμενους με τους συλλόγους που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, αλλά η πρόσφατη εμπειρία μας λέει πως θα πρέπει να κρατάμε… “μικρό καλάθι”!
Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού πριν λίγο καιρό έκανε λόγο για επανέναρξη των προπονήσεων και του πρωταθλήματος το μήνα Ιανουάριο, αλλά οπως διαπιστώσαμε αυτό αποδείχθηκε όνειρο… χειμερινής νυκτός!

ΟΛΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ
Εδώ και 3,5 μήνες τα πάντα είναι παγωμένα ιδιαίτερα στην Καρδίτσα που δεν έχει σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία τη δυνατότητα να εκπροσωπείται απο κάποιο σύλλογο (δηλαδή από την Αναγέννηση για ν’ ακριβολογούμε!) σε επαγγελματικό πρωτάθλημα!

Έχουν κατεβάσει ρολά άπαντες, δεν επιτρέπονται οι προπονήσεις και για πρώτη φορά στα χρονικά παρατηρείται μια τέτοια απόλυτη αδράνεια σε κάθε μορφή αθλητισμού!
Σ’ ο,τι αφορά την Αναγέννηση, όπως το έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, η ζημιά είναι τεράστια διότι είναι από τις ομάδες που ξεκίνησαν με στόχους, σχεδιάζοντας το περασμένο καλοκαίρι ένα ρόστερ με πρωταγωνιστικές βλέψεις όπου επενδύθηκαν και αρκετά χρήματα.

Όλα αυτά πήγαν περίπατο καθώς το πρωτάθλημα διακόπηκε μόλις στην 4η αγωνιστική και υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να χαθεί μια χρονιά μέσα και στις προηγούμενες που πήγαν στράφι και καθήλωσαν τον ιστορικό σύλλογο στην αφάνεια!

Το μόνο θετικό είναι ότι εξακολουθεί να υφίσταται η διάθεση της διοίκησης Παπαδημητρίου να συνεχίσει στα ηνία και να επιμείνει στο πλάνο επιστροφής στο προσκήνιο. Ολα αυτά όμως θα πρέπει να γίνουν αφού έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία του κορωνοϊού και με όλα όσα έχει προκαλέσει σ’ ο,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα.

Δυστυχώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αντιμετωπίζεται με απαράδεκτο τρόπο από τους ιθύνοντες κάτι που πραγματικά δημιουργεί αγανάκτηση.
Τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Μαυρωτά για επανέναρξη πολλοί τις έχουν εκλάβει ως μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπήρξαν.

Το κακό είναι πως για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και γενικότερα της αθλητικής δραστριότητας στη Γ’ Εθνική, δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται όλοι. Για να είμαστε πιο ακριβείς ενδιαφέρονται μόνον αυτοί που είχαν στόχους ανόδου, αφού οι υπόλοιποι σκέφτονται ήδη τη νέα σεζόν.

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Κι όλα αυτά, αναμένοντας και την αναδιάρθρωση που προανήγγειλε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης η οποία βεβαίως έχει πολλές… εξισώσεις που πρέπει να λυθούν.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι θα ευνοηθούν και ποιοι θα μείνουν εκτός νυμφώνος με την ενοποίηση της football league και της Γ’ Εθνικής…