Άμεση επαναφορά της πλήρους λειτουργίας των λαϊκών απαιτούν οι Καρδιτσιώτες παραγωγοί κηπευτικών και λαχανικών

Στο 60-70% η απώλεια του τζίρου

Tην άμεση επαναφορά της πλήρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών διεκδικούν οι παραγωγοί κηπευτικών και λαχανικών στις λαϊκές του Νομού Καρδίτσας.
Όπως τονίζουν, η διατήρηση του μέτρου της λειτουργίας των λαϊκών αγορών με τους μισούς παραγωγούς, έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα και ζητούν την άμεση άρση του. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι του Σωματείου κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι περιορίζει τη συμμετοχή των παραγωγών στις λαϊκές, την ώρα που έχει ανοίξει τον τουρισμό και όλες τις οικονομικές δραστηριότητες που στεγάζονται σε κλειστούς χώρους.

Απώλεια τζίρου 60-70%
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Άρης Πολυγένης, κάλεσε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να άρει άμεσα το μετρό. «Απαιτούμε την άμεση άρση του. Είναι απαράδεκτη η στάση και ζητούμε επαναξιολόγηση του θέματος. Όλοι οι Δήμοι του Νομού και η Π.Ε Καρδίτσας πρέπει να ενεργήσουν και με επιστολές τους στην κυβέρνηση, να ζητήσουν ρητά και ξεκάθαρα την άρση των μέτρων για τις λαϊκές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μάλιστα ότι ειδικά στο Νομό Καρδίτσας οι παραγωγοί έχουν υποστεί μείωση του τζίρου 60-70% εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία. «Μέτρα τα οποία ως παραγωγοί τηρήσαμε ευλαβικά, αλλά δεν είδαμε την απαιτούμενη στήριξη από την κυβέρνηση» τόνισε.

Στάθηκε επίσης στα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε ο «Ιανός» και οι πλημμύρες. «Οι αποζημιώσεις δεν ήταν στο ύψος της ζημιάς και μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, παλεύουμε να επιβιώσουμε με νύχια και με δόντια» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «οι παραγωγοί του Νομού Καρδίτσας θα πρέπει να στηριχθούν άμεσα για να καλύψουν τις αδυναμίες που έχουν προκληθεί από την πανδημία και τις πλημμύρες».
Μάλιστα ο κ. Πολυγένης κατέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία επικαλείται απουσία χρημάτων ή αδυναμία του προϋπολογισμού όταν είναι να δοθούν χρήματα στους παραγωγούς, την ώρα που χορηγείται πακτωλός ποσών σε αεροπορικές εταιρίες και άλλα συμφέροντα.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα