Συνολικά 22.000 στρέμματα αγροτικής γης στο Δήμο Παλαμά αρδεύονται με το νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Παλαμά» που περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

-«Μεταφορά νερού με κλειστό δίκτυο από τον ποταμό Καλέτζη στον ποταμό Σοφαδίτη», προϋπο- λογισμού 5.000.000 ευρώ.

-«Δημιουργία τεσσάρων αντιπλημμυρικών ανλιοστασίων», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

-«Σύνδεση με δίκτυα ΟΚΩ (ΔΕΗ), προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου κατασκευάζουμε κλειστά δίκτυα άρδευσης για 22.000 στρέμματα γης.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Παράλληλα εκτός από αρδευτικό το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να συνδράμει και στην προστασία των περιοχών του Δήμου Παλαμά από πλημμυρικά φαινόμενα. Το νερό είναι ζωή, είναι δημιουργία, είναι ανάπτυξη και όρος επιβίωσης για τον θεσσαλικό κάμπο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα